Vreemd is dat toch. Zodra in het vroege voorjaar de zon een beetje beloftevol op ons neerkijkt, roepen we meteen ‘ha rokjesdag’ en daadwerkelijk zijn er dan wel vrouwen die zich kortstondig wat zomers kleden. Maar de meeste vrouwen kiezen daarna weer voor het grauw van het Nederlandse ‘lekker makkelijk’: een spijkerbroek, iets onduidelijks erboven, een gemakkelijk te onderhouden kapsel en veelal te weinig aandacht voor de desastreuze invloed van zoet, vet en veel. Generaliserend? Zeker. Jammer? Nou en of. Wij heten niet voor niets ClassyLife. Dat betekent niet dat we twinsets en parels promoten, maar een beetje meer stijl en fleur zou wel prettig zijn. Eerder hebben we in dat kader al aandacht besteed aan de mode van Marlieke de Rooij (Google haar maar even) en nu staan wij even stil bij het label MarjoleinElisabeth van de in Rotterdam werkende Marjolein Schouten. Want zij maakt mode die het verdient om bij een veel groter publiek bekend te worden.>>

MARJOLEIN-ELISABETH-SHOOT-5-4-of-24-510x510

Vreemd is dat toch. Zodra in het vroege voorjaar de zon een beetje beloftevol op ons neerkijkt, roepen we meteen ‘ha rokjesdag’ en daadwerkelijk zijn er dan wel vrouwen die zich kortstondig wat zomers kleden. Maar de meeste vrouwen kiezen daarna weer voor het grauw van het Nederlandse ‘lekker makkelijk’: een spijkerbroek, iets onduidelijks erboven, een gemakkelijk te onderhouden kapsel en vaak te weinig aandacht voor de desastreuze invloed van zoet, vet en veel. Generaliserend? Zeker. Jammer? Nou en of. Wij heten niet voor niets ClassyLife. Dat betekent niet dat we twinsets en parels promoten, maar een beetje meer stijl en fleur zou wel prettig zijn. Eerder hebben we in dat kader al aandacht besteed aan de mode van Marlieke de Rooij (Google haar maar even) en nu staan wij even stil bij het label MarjoleinElisabeth van de in Rotterdam werkende Marjolein Schouten. Want zij maakt mode die het verdient om bij een veel groter publiek bekend te worden.

9b65f34b3fb807a8b102bfe5722300f2

Ook zij ontwerpt heel vrouwelijke mode voor meisjes en vrouwen die vanwege werk, smaak of stijl graag rokken en jurkjes dragen. Kleding die vrouwelijk is, geschikt is voor op kantoor én waarmee je onderweg kunt zijn, boodschappen kunt doen, uit eten gaan of een avondje borrelen. Marjolein vond dergelijke mode lastig te vinden of te duur en ging op naailes om haar eigen kleding te kunnen maken. Met stoffen van de Utrechtse lapjesmarkt maakte ze haar eerste creaties. Haar omgeving reageerde enthousiast en op kantoor of op straat kreeg ze regelmatig de vraag: ‘waar heb je die jurk gekocht?’ Begin 2014 besloot ze haar gevoel te volgen en startte ze haar eigen kledinglijn onder de naam Marjolein Elisabeth. Inderdaad, haar eerste twee voornamen. Marjolein ontwerpt klassieke, vrouwelijke, opvallende en comfortabele kleding voor vrouwen die zich elke dag vrouwelijk en mooi willen voelen. De oplages zijn klein, om te zorgen dat de kleding echt uniek is. Haar collectie bestaat uit vaste modellen: rokken, jurken, tops en broeken. Het hele jaar door verkrijgbaar, steeds weer in een andere kleur of stof. Zodat je die fijne rok of jurk altijd nog eens kunt kopen.

Top01_FV-510x510

Alle kleding wordt onder goede arbeidsomstandigheden gemaakt en zoveel mogelijk in Nederlandse ateliers. Zoals ze zelf zegt: “De wereld gaat langer mee als iedereen bewust omgaat met alles om zich heen. Ik probeer daarom alles zo menselijk, efficiënt en eerlijk mogelijk te doen. Gedurende het gehele proces, van idee tot verkoop. Zo werk ik zoveel mogelijk samen met lokale ondernemers en jonge talenten, zoals een klein Nederlands naaiatelier en een jonge fotografe (www.annesarahshoots.com). Het liefst bouw ik met mijn partners een persoonlijke en lange termijn relatie op. Om de omgeving te sparen houd ik de productie zo dichtbij mogelijk – het liefst in Nederland – en verstuur ik de bestellingen in de webshop uitsluitend in papieren verpakkingen die door de brievenbus kunnen. De postbode hoeft maar één keer aan de deur te komen en bovendien kan de verpakking bij het oud papier. Stoffen zijn zoveel mogelijk van natuurlijke materialen zoals katoen, viscose, zijde en lyocell en indien mogelijk biologisch of gerecycled. Daarnaast zorgen mijn tijdloze ontwerpen ervoor dat de kleding lang mee gaat. Ik geloof niet in de mode volgen maar je eigen tijdloze stijl ontwikkelen.”

Top07_FV-510x510

De collectie is te koop via een aantal webshops en u kunt ook het atelier van Marjolein bezoeken. Wij vinden de collectie erg leuk, vrolijk, vrouwelijk, eigentijds en opvallend betaalbaar. En dan heb je ook nog de prettige wetenschap dat je jouw rokje niet nog tien keer tegenkomt en dat het niet gemaakt is door onder erbarmelijke omstandigheden werkende kinderen… Een absolute ClassyLife-aanrader dus.

Top09_FV-510x510

 

Overigens, Marjolijn blijkt meer talenten te hebben, want de komst van haar eerste kindje leidde ook tot het schrijven en maken van een allerschattigst kinder voorleesboekje, Sem zoekt een vriendje, dat ook in haar webshop te bestellen is.

voorkant

Kijken en kopen?
www.marjoleinelisabeth.nl/shop
www.designers-fashion.com
www.goodfibrations.nl
www.papita.nl
www.knijter.nl
www.flavourites.nl
www.sentimoda.com

89b16cf10800c66c5f7593a200e2b23d

Tot slot nog wat tips van Marjolein voor als het weer weer warmer wordt:

Wat trek je aan naar kantoor als het kwik naar tropische hoogtes stijgt? Heel graag een mooie zomerrok of jurk natuurlijk. Helemaal mee eens. Hoe zonniger en vrouwelijke hoe beter natuurlijk! Alleen wil je er niet uit zien alsof je onderweg naar het strand even een koffietje voor onderweg kwam tappen bij de koffieautomaat. Aan de keuze voor een zomerse outfit op de werkvloer kleven nogal wat risico’s. Je kent ze vast, de wapperende kipfilets aan de vergadertafel, te korte rokken en decolletés die gedurende de dag ongemerkt steeds verder open gaan staan. Fair enough, de werkvloer wordt tegenwoordig ook wel eens ‘kantoortuin’ genoemd maar het blijft de kunst een zomerse outfit toch stijlvol en zakelijk te houden. En dat is makkelijker dan je denkt als je de volgende 5 regels in de gaten houdt:

  1. Voorkom én-én. Een lage hals, blote armen of een wat kortere rok mag maar doe het niet allemaal tegelijk. Niet alleen omdat je er dan al gauw te bloot uit ziet maar ook omdat het de aandacht van het punt waar je je vrouwelijkheid wilt accentueren weg haalt. Draag bijvoorbeeld een jurk met mouwtjes en een lage hals of een jurk zonder mouwen met een hoge hals.
  2. Houd rekening met je sterke en zwakke punten in de zomer.Kies voor een jurk of rok/top waarmee je de sterke punten van je figuur benadrukt. Dit geldt natuurlijk ook voor het najaar alleen kunnen je sterke en zwakke punten per seizoen verschillen. Zo kunnen dezelfde bovenbenen er in een mooie zwarte panty heel anders uit zien dan wanneer ze bloot onder een kort rokje uit piepen. Kies in dat geval in de zomer voor een rok tot aan je knie en je ziet er net zo prachtig uit als in die kortere rok.
  3. Kies voor mooie stoffen.Een kwalitatief ogende stof geeft een kledingstuk meteen meer allure. Voel en kijk kritisch naar de stof voordat je tot aanschaf over gaat en vraag je af of je het er sjiek uit vindt zien. En het goede nieuws is, een mooie stof hoeft zeker niet altijd duur te zijn.
  4. Koop kleding niet te strak. In de zomer mist vaak het laagje onderkleding dat je in de winter wel aan hebt. Het is dan mooier om ervoor te zorgen dat je een aansluitende jurk of rok niet te strak koopt. Twijfel je voor de spiegel? Ga dan voor de grotere maat. Die zit bovendien een stuk lekkerder als het erg warm is.
  5. Zorg dat je je comfortabel en mooi voelt in wat je aan hebt.Ben je niet zeker als je ’s morgens in de spiegel kijkt? Trek gauw uit en kies voor iets anders! Want zonder een goed gevoel ontstaat er geen glimlach op je gezicht en straal je die onzekerheid uit.

vogelrok_staand_voor-510x510

bloemenrok_staand_achter

 

Leave a Comment