Contracts For Difference (CFD’s) zijn een populaire handelsvorm, met hefboomwerking als een van de belangrijkste kenmerken. De CFD-handel is gebaseerd op het verschil tussen de openings- en sluitingsprijs van het contract. Het is belangrijk het beste CFD-handelsplatform voor deze vorm van handel te vinden, om er zeker van te zijn dat je waarde toevoegt aan je portefeuille.

Wat zijn CFD’s?

Handelen in CFD’s is geliefd bij ervaren handelaars, en behelst het speculeren op prijsbewegingen van verschillende financiële instrumenten en markten. Als je bijvoorbeeld in handel aandelen CFDs met Plus500, kun je speculeren op aandelen van populaire markten zoals de VS, het VK en Duitsland.

De handelaar bezit nooit het onderliggende actief, maar belegt in plaats daarvan in een contract tussen hemzelf en een CFD-broker. Dit contract is gebaseerd op het verschil in de prijs van het activum tussen de tijdstippen waarop het contract ingaat en wordt beëindigd.

CFD’s worden niet op een fysieke plaats verhandeld en ook niet op grote beurzen zoals de London Stock Exchange. In plaats daarvan kunnen beleggers in CFD’s handelen op online handelsplatforms, waarbij het online bedrijf als broker in het contract optreedt. Een netwerk van brokers organiseert de vraag en het aanbod op de CFD-markt, wat in de prijzen dienovereenkomstig weerspiegeld wordt.

cfd-statistics

Waar moet ik op letten bij het zoeken naar een geschikt CFD-handelsplatform?

Bij het onderzoeken van online CFD-handelsplatforms zijn er bepaalde aspecten waar je op moet letten, omdat een bepaald platform daardoor beter kan zijn dan de rest:

  • Hefboomwerking

Een CFD-handelsplatform moet een goede hefboomverhouding hebben. Dit houdt in dat een belegger toegang heeft tot, en een positie kan innemen op, een groot deel van de markt, met weinig kapitaal als eerste storting. Zo kan een hefboomverhouding van 1:30 bijvoorbeeld betekenen dat je met een inleg van € 100 in feite € 3.000 aan kapitaal kunt verwerven.

  • Handelsinstrumenten

Maak bij het handelen in CFD’s optimaal gebruik van de geavanceerde handelsinstrumenten die het online handelsplatform je kan bieden. Sommige platforms bieden hulpmiddelen die je helpen risico’s en verliezen te beheersen, zoals het instellen van een winstlimiet. Maak ook gebruik van de geboden informatie en hulp, zoals live marktprijzen en de mogelijkheid tot het instellen van indicatoren om valutagrafieken gemakkelijk te kunnen analyseren.

Strategie- en techniektests

Een voordeel van online CFD-handelsplatforms is dat de meeste eerst een gratis demo-account aanbieden, voordat je met echt kapitaal gaat handelen. Dit geeft je de kans om je strategieën te ontwikkelen, te testen en te oefenen in echte marktomstandigheden, voordat je echt geld gaat gebruiken.

  • Toegang tot de wereldwijde markt

Een gevarieerde portefeuille is altijd een verstandig idee voor beleggers, en dus is het bij het zoeken naar een CFD-handelsplatform goed om te weten tot welke markten en instrumenten je via je account toegang krijgt. Het voordeel van een CFD-handelsplatform is dat de brokers je toegang kunnen bieden tot een breed scala aan belangrijke wereldwijde markten, 24 uur per dag, via een enkel platform.

In welke activa kan ik handelen?

business-laptop-statistieken

Ervaren handelaars hebben een scala aan handelsstrategieën voor hun portefeuille, en beleggen in verschillende activa. Met CFD-handelsplatforms kun je handelen op de waarde van producten binnen alle belangrijke financiële markten, waaronder aandelen, indices, valuta en goederen.

Je kunt ook een CFD aangaan om het risico van een dalende markt af te dekken, als je het onderliggende actief zelf bezit. Beleggers kunnen CFD’s ook voor verschillende activa gebruiken om de verliezen van de ene markt ten opzichte van de andere te compenseren.

Zoals voor elke vorm van handel geldt, moet je de onderliggende financiële markt begrijpen, en ook het CFD-handelsplatform zelf, als je CFD’s in een bepaald actief wilt verhandelen.

Leave a Comment