Ali B moet je wel kennen, want hij was een van de bekendste rappers in Nederland. Ook was hij televisiepresentator, cabaretier en mede-eigenaar van managementbureau SPEC, waar zijn carrière ook was begonnen. Hij is nu 42 jaar oud en hij heeft Marokkaanse roots. Hij was getrouwd met Breghje Kommers, de oprichter van SPEC. Samen met haar heeft hij drie zoons gekregen genaamd, Omar, Amin en Nouri, maar inmiddels is het koppel gescheiden De carrière van Ali B is volledig door het schip gezonken, vanwege het schandaal van televisieprogramma The Voice of Holland die in 2022 naar buiten is gekomen. Sindsdien is er veel veranderd in het leven van de voormalige artiest. Ontdek hier waar Ali B nu te vinden is!

Waar is Ali B nu te bekennen?

Nadat Ali B zwaar onder het vuur lag, vertrok hij al snel uit Nederland en ging hij met zijn koffers ervan door naar Dubai. Hij was eerst voor een tijdje verdwenen op social media, maar in maart plaatste hij een foto en video dat hij aan het genieten is in Dubai. Daarna had hij gedeeld dat hij onderweg ging naar vrienden in Turkije, Istanbul. Vervolgens liet hij niets meer van zichzelf horen en ging roddelkoningin Yvonne Coldewijer speculeren naar waar hij zich nu bevindt. Op haar kanaal genaamd ‘Life of Yvonne’ vertelt ze dat ze van een bron heeft gehoord dat hij voorlopig niet terugkeert naar Nederland. Volgens de bron heeft hij grond in zijn thuisland, Marokko gekocht waar hij een ‘paleisje’ aan het creëren is. Maar er is nu bevestigd dat dit slechts een gerucht is. Hij woont blijkbaar waar in Almere en is buren met zijn ex-vrouw, zodat de kinderen niet last hebben van de scheiding.

Alles over de carrière van Ali B

Voordat we ingaan op wat er momenteel speelt in het leven van Ali B gaan we eerst dieper duiken in de carrière die Ali B heeft opgebouwd. Hij is geboren in Zaanstad en toen hij twee jaar was verhuisde hij naar Amsterdam, waar hij zijn passie voor muziek ontdekte. Toen hij naar Almere verhuisde begon zijn avontuur pas echt, op veertienjarige leeftijd had hij zijn eerste optreden voor 400 mensen. In 2002 brak hij door op 20-jarige leeftijd en werd hij geselecteerd voor de ‘Grote Prijs van Nederland 2002’, die hij destijds niet had gewonnen. Maar in 2004 had hij zijn eerste prijs te pakken en sindsdien ging het hard.

Ali B en het schandaal bij The Voice

Ali B werd in 2013 een jurylid bij ‘The Voice of Holland’. Nadat het programma zo’n succes werd ging, hij ook aan de slag bij de kindervariant van het programma ‘Voice Kids’. In 2022 kwam er in de YouTube-serie BOOS ter sprake dat er seksueel grensoverschrijdend gedrag werd vertoond tegenover deelnemers. Hierbij zijn bandleider Jeroen Rietbergen en juryleden Ali B en Marco Borsato betrokken. Tegen Ali B zijn er drie aangiftes gedaan tegen aanranding en verkrachting. Een aangifte heeft verband met The Voice of Holland. Hierbij gaat het om verkrachting. Het slachtoffer was destijds achttien jaar. Ze vertelde in de aflevering van BOOS dat ze is verkracht door Ali B. Hij gaf haar een rondleiding in zijn studio. Toen ze op een bankje ging zitten, begon hij haar te zoenen. Ze verstijfde en toen werd ze verkracht: ‘Ik voelde dat hij zo machtig was, dat ik dacht: wat jij wil, moet nu gebeuren. Dus ik liet over me heen komen wat hij van plan was met mij’. De deelneemster vroeg of dit vaker is voorgekomen met andere meisjes. Volgens haar zei hij dat het vaker heeft plaatsgevonden en dat hij niet bang was, omdat niemand het zal geloven. Vorig jaar is bekend gemaakt dat Ali B wordt vervolgd, maar bij zijn collega Marco Borsato is dat niet het geval.

Leave a Comment