Je huis er anders laten uitzien betekent niet dat je veel geld moet uitgeven of moet proberen in een huis renovatie show te komen. Het kan verleidelijk zijn om op TV te komen – maar je kunt dezelfde resultaten bereiken met een beetje ellebogenwerk en je eigen visie. Hoe? Je kunt de looks waarde van elk huis verhogen door je toe te leggen op een paar eenvoudige huisverbeteringstips die budgetvriendelijk en doe-het-zelf-waardig zijn.

Hier zijn onze top 6 tips die de waarde van je woning per direct doen verhogen.

Waarom de tijd besteden aan woningverbetering?

Woningverbetering is een behoorlijk groot onderwerp, zeker als je het type bent dat naar programma’s kijkt of leest over styling, trends, en verduurzamen.

Maar het gaat niet altijd om het uiterlijk – sommige woningverbeteringen gaan er strikt om het huis beter te laten werken! Dat betekent dat je een centrale airconditioner kunt inbouwen, de plaats van een deur kunt wijzigen, of het soort glas kunt vervangen wat je in je huis hebt.

Wat je ook beoogt, woningverbetering is een waardevolle manier om weer in je ruimte te investeren.

Als vakmensen die geïnvesteerd zijn in het creëren van uitstekende woningen, wil je er zeker van zijn dat de verbeteringen die je aanbrengt budgetvriendelijk zijn, maar toch waarde toevoegen.

1. Verduurzaam met goed isolerend glas

Goed isolerend glas zorgt voor een betere isolatie van je kozijnen en dus ook van je woning. Door deze extra isolatie blijft je woning in de zomer lekker koel en gaat er in de winter zo min mogelijk warmte verloren. Bovendien is er door de hoge isolatie minder sprake van koudeval wat een grote winst in comfort oplevert. Je dubbel glas vervangen voor HR++ glas is dus een mooie investering voor de lange termijn en de woningwaarde gaat hierdoor ook omhoog. Een echte win-win situatie dus.

2. Fris je badkamer op

wit-marmer-badkamer-modern

De badkamer is een van de belangrijkste delen van een huis. Soms kan een mooie badkamer echt het kantelpunt zijn voor een huiskoper.

Als je het uiterlijk van de badkamer van een huis wilt verbeteren zonder een kostbare complete opknapbeurt, zul je een paar dingen willen opfrissen. Probeer een nieuwe, schone laag voegsel rond je badkuip, tegels en wastafel aan te brengen. Je kunt ook de afwerking bijwerken, zoals de gootsteenuitloop en handgrepen, verlichting en spiegel.

3. Breng wat kleur in je tuin of vensterbanken

Als een toekomstige koper naar een huis rijdt, is het eerste wat hem opvalt de buitenkant van het huis. Ontbreekt het daaraan aan glans, fleur het dan op met wat bloemen!

Er is geen gemakkelijkere manier om je huis wat schoonheid te geven dan door tuinaanleg.

Kijk naar bloemen en planten die natuurlijk zijn voor je omgeving en die bijen en vogels aantrekken. Je krijgt prachtige bloesems en helpt tegelijk het milieu.

4. Werk je afwerkingen bij en voeg ze toe

moderne-woonkamer-licht

Een van onze favoriete tips om de waarde van je woning te verhogen is om de afwerkingen in je huis bij te werken en aan te vullen. Elke kast- of deurkruk, kranen, en verlichtingsarmaturen kunnen allemaal zo nu en dan een update gebruiken.

Enkele moderne opties zijn hang- en sluitwerk dat brons, roségoud, modieus matzwart, of een heel strakke staalkleur heeft!

De afwerking van je huis houdt niet alleen op bij het beslag. Denk erover om het huis van kroonlijsten te voorzien voor extra charme.

Je kunt het materiaal bij elke woonwinkel halen en, met een paar maten, een enorm verschil maken in je kamer.

5. Werk je filters bij

Misschien wel een van de meest praktijkgerichte tips voor woningverbetering is deze: controleer je filters.

Je zult er zeker van willen zijn dat de lucht en het water waar de toekomstige huiseigenaars zich in bevinden steeds schoon is. Vervang de luchtfilters en herinner de nieuwe huiseigenaren eraan om dat ook ongeveer elke 90 dagen te doen – of 60 dagen als ze huisdieren hebben!

Het schoonmaken van je ventilatieroosters kan ook helpen om allergieën en ronddwarrelend stof te verminderen, dus vergeet die niet. Je kunt ook bijhouden wanneer je je waterfilters moet vervangen.

Als je de zaken echt naar een hoger niveau wilt tillen, vernieuw dan de filters.

Nu zo veel mensen geïnteresseerd raken in het mengen van de traditionele delen van hun huizen, kun je manieren vinden om alles op te fleuren.

Dat betekent dat je ventilatieroosters kunt vinden in prachtige kleuren, patronen, en afwerkingen. Dus als je aan het opruimen bent, kun je je nog productiever voelen door wat charme toe te voegen aan wat gewoonlijk een over het hoofd gezien deel van het huis is.

6. Haal de verf tevoorschijn

verven-kleuren

Merk je dat je je oog laat vallen op de prachtige kleurenpaletten van professioneel ingerichte huizen?

Of je nu een liefhebber bent van ingetogen aardetinten of leuke uitbarstingen van kleur over monochrome thema’s, de eenvoudige oplossing is verf.

Als je de hele karakter van een woning wilt veranderen, breng dan wat verse verf aan. Je kunt online zoeken naar moderne inspiratie of zelf naar de winkel gaan om te mixen en matchen.

Leave a Comment