In Nederland worden jaarlijks ongeveer 400.000 Botox behandelingen uitgevoerd. In sommige kringen zijn mensen heel open over cosmetische behandelingen. Maar in het grootste deel van Nederland is het nog een taboe. Waarom houden mensen hun Botox behandeling geheim? Is het een prestatie om er goed uit te zien? In dit artikel lees je wie er gebruik maken van Botox, waarom zij dat doen en waar je terecht kunt voor een professionele behandeling.

Wie maken gebruik van Botox?

koppel-man-vrouw-selfie-buiten

Botulinetoxine (Botox is een merknaam) werd bijna 50 jaar geleden ontdekt als effectief medicijn tegen overmatige spierspanning door een oogarts. Sindsdien zijn er meer dan 100 miljoen behandelingen mee uitgevoerd. Bij deskundige toepassing wordt een Botox behandeling als zeer veilig gekwalificeerd.

Inmiddels worden jaarlijks dus 400.000 cosmetische behandelingen met botulinetoxine uitgevoerd in Nederland. Eigenlijk worden de behandelingen voornamelijk uitgevoerd bij verzorgde mannen en vrouwen tussen de 35 en 55 jaar. Zij storen zich aan (startende) fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels. Dankzij de botulinetoxine worden de rimpels tijdelijk niet meer geactiveerd. Het is een behandeling die bij je omgeving niet opvalt, daarom doen veel mensen dit geheim. Een behandeling is gemiddeld 12-16 weken effectief.

Waarom maken mensen gebruik van Botox?

man-zakelijk-naar-buiten-kijken

Mensen zien er graag verzorgd uit. Het is net als met een beugel voor de tanden of haarverf; waarom zou je met storende rimpels blijven rondlopen als dat niet nodig is? Het verven van grijzend haar en een beugel tegen scheve tanden hebben ook tijd nodig gehad om collectief geaccepteerd te worden. Persoonlijke verzorging lijkt ook steeds belangrijker te worden. Onderzoek wijst uit dat verzorgde mensen meer zakelijk succes hebben en grotere carrière kansen. Ook in de media lijkt dit steeds meer het geval te zijn; aan de talkshowtafels zie je eigenlijk geen onverzorgde mensen meer.

Waar kun je terecht voor een professionele behandeling?

In Nederland zijn er meer dan 1000 locaties waar je terecht kunt voor een Botox behandeling. Dit zijn professionele klinieken én schoonheidssalons. Bij een schoonheidssalon komt een cosmetisch arts soms maar 1x per maand. Bij een professionele kliniek kun je vaak dagelijks wel terecht voor een behandeling. Vanuit hartje Amsterdam zijn er meer dan 110 behandellocaties binnen een straal van 15 kilometer. In een straal van 15 kilometer rondom hartje Rotterdam zijn er 88 behandellocaties en nabij Utrecht 51 behandellocaties.

Ben je op zoek naar de beste kliniek bij jou in de buurt? Vergelijk alle klinieken op Injectablesbooking.nl.