Zo nu en dan kom je berichten tegen waarin staat dat het roken van een e-sigaret ook kankerverwekkend is. Mede door deze uitspraken is het temperatuur geregeld roken aan het licht gekomen.

Toch kankerverwekkend?

esigaret-roken

De stoffen die in de e-liquid zijn gemeten, zijn op zichzelf niet kankerverwekkend. Schadelijke stoffen zijn wel gemeten in de damp die uit een e-sigaret komt. Deze kunnen echter alleen ontstaan als de e-liquid op een zodanig hoge temperatuur wordt gebracht dat de e-liquid verbrandt in plaats van verdampt. Dit merk je dan ook zeker in de smaak. De gemeten hoeveelheden zijn lager dan die van een sigaret, maar zeker wel aanwezig! Zolang er genoeg e-liquid in de coil zit, zal de e-liquid gewoon verdampen. E-liquid werkt namelijk als een soort koeling en de kans dat je e-liquid verbrand bij normaal gebruik is dus niet heel groot. Je moet er alleen wel even op letten.

Temperatuur geregeld roken

Roken met een temperatuurregeling is nog in ontwikkeling, maar gaat zeker de goede kant op. Met een temperatuurregeling voorkom je dat de e-liquid kan verbranden en sluit je dus de schadelijke stoffen van de verbranding uit. Zo kun je dan een langere hijs nemen van de e-sigaret, zonder dat de e-liquid wordt verbrand. Ook als er dan te weinig liquid in de coil zit, kan de temperatuurregeling in en zorgt ervoor dat je minder damp krijgt. Zo weet je ook meteen dat je de e-liquid moet vervangen.

Hoe wordt de temperatuur geregeld?

roken

In de coil zit een chip die de weerstand meet. Op basis van die meting wordt de temperatuur aangepast. De meeste mods kunnen dit tegenwoordig, maar laat je goed informeren over de juiste soort e-sigaret. Als je een mod kiest waarbij je de temperatuurregeling kunt instellen, is het belangrijk dat je het juiste type draad kiest, anders werkt de temperatuurregeling niet.

Nadelen

Temperatuur geregeld dampen is iets ingewikkelder dan het instellen van wattage en dus meer gericht naar gevorderde rokers. Daarnaast is het roken met temperatuurregeling nog in ontwikkeling en kunnen niet alle fabriekcoils in TC-modus worden gebruikt, je moet dus wel even kijken welke e-sigaret je hiervoor kunt gebruiken.

Voordelen

Met een temperatuurregeling voorkom je dus dry hits en de verbranding van je e-liquid. Hierdoor zal je coil langer mee gaan. Ook gebruikt je e-sigaret minder stroom, dus je kun langer doen met de batterij.

Leave a Comment