Ben je op zoek naar een seksspeeltje? Dan kun je hiervoor naar een seksshop gaan. Toch doen veel mensen dit liever niet. Dit komt vooral doordat zij het gênant vinden om zo’n winkel binnen te lopen. Gelukkig kun je tegenwoordig ook online seksspeeltjes kopen. Uiteraard wil je wel een goed speeltje kopen. Toch blijkt dit online vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom zetten wij hieronder een aantal aandachtspunten bij online seksspeeltjes kopen op een rijtje.

1. Hoe wil je gestimuleerd worden?

Het aanbod seksspeeltjes is de laatste jaren alsmaar groter en groter geworden. Als je online zoekt, merk je al snel genoeg dat je behoorlijk wat te kiezen hebt. Gelukkig kun je filteren in het aanbod. Begin altijd met het bepalen van de manier waarop je gestimuleerd wilt worden. Er zijn namelijk sex speeltjes voor het stimuleren van de vagina, maar ook voor de clitoris en de anus. Niet ieder speeltje is geschikt voor iedere stimulatie. Bepaal daarom eerst hoe je gestimuleerd wilt worden en zoek dan een speeltje dat hier geschikt voor is.

2. Bepaal het formaat van het speeltje

persons hand on white textile

Het formaat is één van de belangrijkste aandachtspunten bij seksspeeltjes kopen. Dit is zeker het geval als je het speeltje vaginaal of anaal in wilt brengen. De dildo of vibrator moet namelijk wel passen. Als dit niet het geval is, kan het een pijnlijke bedoeling worden om hem in te brengen. Kies daarom altijd voor een formaat dat past. Heb je nog niet eerder een seksspeeltje gebruikt? Dan vind je het mogelijk lastig om in te schatten hoe groot het speeltje moet zijn. Koop in dat geval eerst een klein speeltje. Past deze makkelijk en heb je er veel plezier van? Dan kun je in een later stadium voor een (iets) groter seksspeeltje kiezen. Zorg ook altijd dat je het beste glijmiddel in huis hebt.

3. Wel of geen trilfunctie?

Bij seksspeeltjes denken veel mensen direct aan een dildo. Dit is inderdaad één van de populairste seksspeeltjes. Toch biedt een dildo niet voor iedereen uitkomst. Wil je – naast jouw vagina – ook jouw clitoris stimuleren met het speeltje? Kies dan voor een vibrator. Het merendeel van deze seksspeeltjes beschikt overal verschillende trilstanden. Hierdoor bepaal je zelf de intensiteit van het trillen. Veel vrouwen beleven een heftiger orgasme wanneer zij een vibrator gebruiken in plaats van een dildo.

4. Is het speeltje waterdicht?

person holding blue plastic hair comb

Nadat je een seksspeeltje gebruikt hebt, dien je deze schoon te maken. Hierdoor is de kans op lichamelijke klachten bij een volgend gebruik een stuk kleiner. Aangezien de meeste dildo’s van siliconen, glas, rvs, aluminium of plastic gemaakt zijn, kun je deze probleemloos afspoelen onder de kraan. Bovendien zijn ze niet voorzien van een batterij of accu. Wil je een vibrator kopen? Kijk dan altijd goed of deze waterdicht is. Als dit niet het geval is, kun je het speeltje niet afspoelen onder de kraan. Bovendien is het in dat geval niet aan te raden om hem onder de douche te gebruiken.

5. Laat je niet te veel leiden door de prijs

De gemiddelde Nederlander is nogal prijsbewust. Dit is bij het kopen van seksspeeltjes niet anders. Zoek je een speeltje in een online sexshop? Dan filter je mogelijk wel op de prijs. Begrijpelijk, maar niet altijd verstandig. Nee, want goedkope seksspeeltjes zijn niet altijd van de beste kwaliteit. Zo zijn sommige van deze speeltjes gemaakt van een materiaal waarvan je lichamelijke klachten kunt krijgen. Bovendien gaan ze vaak minder lang mee. Laat je daarom niet te veel leiden door de prijs, maar kijk liever naar de kwaliteit van een seksspeeltje.

Leave a Comment