Hoe moet een armband passen? Moet hij los of strak zitten? Dit zijn enkele vragen die we ons stellen als het om armbanden gaat. Het wordt een beetje verwarrend als je rekening houdt met de verschillende soorten armbanden die op de markt zijn. Hier bekijken we de verschillende armbanden en wat voor elk een perfecte pasvorm is.

Hoe moet een armband passen voor een man?

man-zwarte-kralen-armband

Voor de pasvorm van de armband moet een evenwicht gevonden worden tussen dat hij een beetje meebeweegt, maar toch strak genoeg zit, zodat hij niet van de hand glijdt. Een manier om te testen of het de juiste pasvorm is, is door een of twee vingers tussen de pols en de armband te laten glijden. Draag je een horloge aan dezelfde hand, dan kun je beter een nauwsluitende pasvorm nemen. Koop een armband die een verstelbaar sluitsysteem heeft. Een armband over het horloge laten hangen staat niet mooi.

Hoe moet een tennisarmband passen?

tennisarmband-man

Net als bij een gewone armband geldt ook hier de regel. Je moet een vinger of twee tussen de armband en je huid kunnen schuiven. Op die manier glijdt hij niet van je hand, en zit hij niet te strak dat hij je bloedsomloop beïnvloedt. Als je uiteindelijk een te losse tennisarmband koopt of cadeau krijgt, kun je hem aanpassen door een schakel of twee te verwijderen om hem in te korten. Bedenk wel dat sommigen vinden dat een losse pasvorm sexyer is aan een vrouwenhand. Zolang hij er niet af valt, is het helemaal prima!

Hoe moet een Pandora armband passen?

zilveren-crown-snake-armband-pandora

Volgens de website is de meest gekochte bedelarmband 19 cm. Anders kun je je maat nemen en er twee centimeters bij optellen. Soms kun je in maten vallen, dus je zou moeten kiezen wat je verkiest; een nauwsluitende pasvorm of iets losjes. Dit aspect wordt vooral gedicteerd door je stijl en hoe je de armband verkiest te dragen. De beleefde waarschuwing die Pandora in hun matengids geeft, is ook dat in het begin elke armband die je krijgt oncomfortabel strak en stil zal aanvoelen. Het bedrijf vertelt je dat je je geen zorgen hoeft te maken, want binnen de kortste keren zal de armband zachter geworden zijn en dus soepeler om je pols zitten.

Hoe moet een cuff armband passen?

zilveren-cuff-armband-unisex

Cuff armbanden hebben geen sluiting, dus ze zijn gemakkelijk te passen. Het gebruikte metaal is meestal buigbaar, dus je kunt aan beide kanten van de cuff armband drukken om hem zo strak of zo los te maken als je wilt. Let er alleen op dat je voorzichtig bent met het verstellen van de cuff, zodat je jezelf niet knelt. Omdat meer mensen rechtshandig zijn, wordt de manchet aan de linkerhand gedragen om slijtage te voorkomen. Zelfs als je voor een nauwsluitende pasvorm gekozen hebt, is het afnemen van de armband nog betrekkelijk eenvoudig. Je hoeft alleen maar elke kant van de opening vast te houden en de cuff los te rekken. Het mooie van cuff heren armbanden is dat ze in één maat passen, dus je kunt ermee meegroeien. Je kunt het evengoed aan iemand anders doorgeven, ook al hebben jullie niet dezelfde maat handen.

Hoe moet een horlogeband passen?

horloge-handschoen-klassiek

Het ding met horlogebanden is dat ze er goed passend uit moeten zien. Als een horlogeband rond je hand, pols en arm beweegt, dan zit hij te los. De perfecte pasvorm mag ook geen sporen achterlaten. Je kunt weten of de maat goed past door na het dragen van je horloge te kijken of je je pink tussen de pols en het horloge kunt passen. Als je dat niet kunt, dan zit het horloge veel te strak.

Hoe moet een bangle armband passen?

gouden-guess-bangle-armband-guess

Bij armbanden is de soort pasvorm die je krijgt vooral een kwestie van persoonlijke smaak. Sommigen houden ervan dat hun armbanden zo passen dat ze niet te veel op en neer gaan als de armen worden geheven. Voor anderen is het geklingel van de armbanden wat hen blij maakt. Maar als vuistregel geldt: koop een armband waar je een of twee vingers onder kunt laten passen, want je moet rekening houden met het polsbot waar de armband doorheen moet.

Hoe moet een liefdesarmband passen?

The Surprising Inspiration for the Cartier Love Bracelet | Barnebys Magazine

Een merk dat liefdesarmbanden maakt is Cartier. Het unieke aan deze armbanden is dat je ze niet kunt afdoen zonder de hulp van een schroevendraaier. Geen zorgen; je hoeft niet naar je gereedschapskist te grijpen; bij elke armband zit er een. Wat het goed passen van liefdesarmbanden bemoeilijkt, is dat je ze niet naar je hand kunt laten glijden. Je moet de armband openen voor je hem weer vastschroeft. Je kan natuurlijk ook gewoon een sleutelhanger graveren, wanneer je iets wilt geven aan je geliefde.

Als je je afvraagt waarom iemand zo’n armband zou willen kopen, dan is de reden vrij eenvoudig. Het is een symbool van liefde dat aangeeft dat de persoon die hem draagt “op slot” staat. Wat de maat betreft, kun je nagaan of de juwelier een polsmeter heeft die je kunt afdrukken, uitknippen en gebruiken. Anders kun je een meetlint of een touwtje en liniaal gebruiken om de maat van je pols op te meten, waarbij je erop let dat je je ook op het polsbeen richt. Voor de liefdesarmband moet hij strak genoeg zitten om comfortabel op je huid te rusten, maar je niet knijpen als je de maat eenmaal hebt, en er 1,5 cm aan vast zitten, ook als je tussen maten belt.

Dan kun je op basis van de maat die je krijgt, je bestelling maken.

Hoe moet een Cartier armband passen?

Cartier heeft het krijgen van de juiste maat armband tot een koud kunstje gemaakt, dankzij hun pols-meter. Je kunt deze link volgen voor alle details die je nodig hebt om de perfecte maat te krijgen die je zoekt.

Hoe moet een bedelarmband passen?

bedelarmband-zilver

Als ze nieuw zijn hebben bedelarmbanden de neiging stijf te zijn en oncomfortabel strak aan te voelen. Ze kunnen zelfs een rare hoek aannemen waarbij je in de armband blijft knijpen om hem wat vorm te geven. Hoewel het een ongemak kan zijn, hoef je je er niet veel zorgen over te maken. Na een paar dagen wordt hij zachter en past hij mooi om je pols.

Afhankelijk van hoe vaak je de armband draagt, zal de bedelarmband in de loop van een jaar met ongeveer een centimeter uitzetten en losjes om je pols vallen. Merk daarentegen op dat naarmate je meer bedeltjes aan de armband blijft toevoegen, de pasvorm strakker wordt, dus wees niet verbaasd als hij anders begint te passen.

Je pols opmeten

Om te weten welke armbandmaat het beste is voor je pols, neem je gewoon een meetlint of een touwtje en wikkel je dat om je pols. Als je een touwtje gebruikt, gebruik dan een liniaal om je de precieze aflezing te geven. Zorg er alleen voor dat je het meetgereedschap losjes om je pols gewikkeld hebt. Je moet er rekening mee houden dat de armband door het breedste deel van de hand moet gaan. Daarom wordt aangeraden een halve of een hele centimeter bij de totale maat op te tellen. Als je polsmaat 15 cm is, overweeg dan een armbandmaat van 16,5 of 17,5 cm te nemen.

Leave a Comment