Het is zomer! De meeste mensen pakken een week of een paar weekjes vrij om er even lekker tussenuit te gaan en vooral niet aan werk te hoeven denken. Met de huidige inflatie kiezen steeds meer mensen ervoor om deze zomer thuis te blijven en in eigen land te genieten van het zonnetje op hun gezicht en de dagen in vrijheid. Zomer in Nederland hoeft gelukkig helemaal niet saai te zijn. Ook in ons eigen kikkerlandje valt genoeg te doen. Dit zijn leuke dingen om te doen wanneer jij deze zomer niet naar het buitenland vertrekt. Lees verder!

Boek een djembé-workshop op locatie

djembe workshop op locatie

Als je zelf niet naar een exotisch oord gaat, haal het exotische oord dan naar huis. Een djembe workshop is de ideale zomerse activiteit om in tropische sferen te komen. Je kunt deze workshop al vanaf vijf personen boeken op elke gewenste locatie. Dat betekent dat jij gewoon in je eigen achtertuin de djembé kan leren bespelen van een echte professional. Sluit de dag af met een concert waarin je naar iedereens muzikale kunsten luistert en steek voor het ultieme zomergevoel daarna een barbecue aan.

Laat je gidsen door je eigen stad

Wellicht woon je al jaren in een mooie en oude stad met een rijke cultuur en historie, maar heb je het inmiddels zo voor lief genomen dat je eigenlijk niet meer stilstaat bij waar je woont en hoe mooi het daar is. Breng een bezoekje aan het VVV-kantoor in je eigen stad (of een mooie stad in de buurt) en informeer naar rondleidingen. Waarschijnlijk ben je de enige local tussen een groep toeristen, maar hoe leuk is het om eindelijk te weten wat de geschiedenis is achter dat ene huisje waar jij elke dag nietsvermoedend langs loopt.

Bezoek een theaterfestival

stoelen-theater

We kennen allemaal het grote muziekfestival zoals Lowlands, Pinkpop, Pukkelpop, Appelpop etcetera, maar wist je dat er in de zomer ook heel veel festivalletjes met alleen theater georganiseerd worden? Dit zijn vaak wat kleinere en hele gemoedelijke festivals met foodtrucks en verschillende tentjes waar korte voorstellingen spelen. Dit soort festivals zijn er veel meer dan je denkt, dus doe onderzoek en hoogstwaarschijnlijk vind je er één bij jou in de buurt. Ga naar voorstellingen waar je anders nooit naartoe zou gaan en verbreed je horizon. Als je de voorstelling niks vind is dat helemaal niet erg, op een festival zijn ze vaak binnen een half uurtje alweer afgelopen. Wat ga jij doen deze zomer.

Leave a Comment