Het is een zonnige dag, en je bent aan het winkelen voor een nieuwe zonnebril. Je vindt een mooie zonnebril die je mooi vindt, maar je weet niet zeker of het wel de juiste kwaliteit is. Je vraagt je af wat de vereisten zijn voor een zonnebril van goede kwaliteit. Daar vertelt dit artikel je meer over.

Bescherming tegen uv-straling

golven-sport-zonsondergang

Uv-straling kan een aantal serieuze problemen veroorzaken, waaronder cataract, maculadegeneratie en kanker. Om die reden is het zo belangrijk om je ogen te beschermen tegen de uv-stralen van de zon. Het beste is als je zonnebril 100% uv-bescherming biedt.

Dit zijn vaak duurdere brillen, maar dan ben je wel verzekerd van een goede bescherming.

Hoogwaardige materialen

Een ander belangrijk punt om bij na te denken is of de zonnebril van hoogwaardige materialen is gemaakt. Zonnebrillen kunnen van veel verschillende soorten materialen worden gemaakt, maar ze zijn niet allemaal even kwalitatief goed. Zo heb je brillen die gemaakt worden van kunststof, wat ook hoogwaardig kan zijn, maar wel heel slecht is voor het milieu. Tegenwoordig bestaan er ook duurzame zonnebrillen. Zo maakt Five2One Eyewear zonnebrillen van PET-flessen die anders in de oceaan terecht zouden komen. Het productieproces hiervan duurt langer, maar dit zorgt uiteindelijk wel voor een kwalitatieve bril dat ook nog eens beter is voor het milieu.

aardbeien-blauwe-bessen-water-zonnebril-zwembad

Passend bij je gezicht

Wanneer je op zoek bent naar een goede zonnebril, is het belangrijk om een zonnebril te vinden die goed bij je gezicht past. Een zonnebril die te groot of te klein is, kan oncomfortabel zijn en niet de beste bescherming voor je ogen bieden. Om de juiste maat zonnebril voor je gezicht te vinden kan het handig zijn om je hoofd op te meten. Je kunt een liniaal of een meetlint gebruiken om de breedte en de lengte van je hoofd te meten. Zodra je de afmetingen weet, kun je een zonnebril vinden met de juiste maat. Sommige brillen websites bieden ook een maattabel aan waarop je je eigen afmetingen kan vergelijken en zo kunt bepalen of de bril goed zou passen. Maar, het beste advies is om naar een fysieke winkel te gaan en verschillende brillen te passen en te voelen of deze goed zitten en ook in verhouding kloppen bij je gezichtsvorm.

Al met al, een goede kwalitatieve zonnebril vinden is nog niet zo heel makkelijk. Hij moet beschermd zijn tegen UV-straling, gemaakt zijn van hoogwaardige materialen en passen bij je gezichtsvorm. Als je al deze punten afweegt kom je uiteindelijk bij de perfecte en goed kwalitatieve zonnebril voor jou. Laat de zomer maar komen!

Leave a Comment