Iedereen kent het, op een gegeven moment moet je op zoek naar een andere smartphone. Dit kan verschillende redenen hebben. Denk hierbij aan het verouderen of compleet begeven van je huidige smartphone. Niet erg, maar je moet wel op zoek naar een andere. Je zult in je zoektocht naar een andere smartphone veel verschillende opties tegen komen. Elke optie heeft zijn eigen prijskaartje. Het is geen geheim dat de meeste mensen tegenwoordig kiezen voor een refurbished iPhone. Dit komt doordat deze toestellen stukken goedkoper zijn ten opzichte van nieuwe toestellen uit de winkel. Tevens help je een stukje mee aan steeds duurzamer wordende samenleving. Iets wat tegenwoordig zeer belangrijk is. Benieuwd naar wat een refurbished iPhone inhoudt? In dit artikel zullen we hier verderop in gaan.

Opgekocht, gecontroleerd en opgeknapt

iphone-xr

Refurbished iPhones zijn gebruikte toestellen die om wat voor reden ook aan de kant zijn gezet. De meeste toestellen zijn in het zakelijk leven gebruikt. Deze toestellen worden dan opgekocht door verschillende bedrijven die hier in gespecialiseerd zijn, zoals FixjeiPhone, Forza-Refurbished en Phonegigant. Zij controleren dan de toestellen op meer dan 50 verschillende punten. Bij elk onderdeel wordt er dan nagegaan of die voldoet aan de standaard. Indien dit niet zo is, wordt het onderdeel compleet vervangen door een nieuw onderdeel. Het controleproces die een refurbished iPhone doorloopt is zeer uitgebreid. Nadat er onderdelen vervangen zijn, zal zo’n toestel opnieuw getest worden. Zo weet het bedrijf zeker dat zij kwaliteit verkopen.

Je bent stukken goedkoper uit dan bij een nieuw toestel

Bij een refurbished iPhone mag je altijd van uit gaan dat de prijs stukken lager ligt dan bij een nieuw toestel, omdat zo’n toestel al eens eerder gebruikt is. Het prijsverschil kan zelfs oplopen tot zelfs 50%. Om een voorbeeld te geven, kijken we naar de prijzen van een iPhone Xr. Een nieuwe Apple iPhone Xr is te verkrijgen vanaf €850, terwijl een refurbished iPhone al te verkrijgen is vanaf €600. Dit is een prijsverschil van €250, aardig wat geld wat je toch even snel kunt besparen.

Je draagt je steentje bij een duurzame samenleving

Op dit moment is er geen belangrijker onderwerp te bedenken dan het steeds belangrijker worden van het milieu. In het nieuws wordt hier dagelijks uitgebreid over gepraat. Door het kopen van een refurbished iPhone zorg jij er voor dat een toestel een tweede leven krijgt. Het levenscyclus van zo’n toestel wordt met een paar jaar verlengd. Dit scheelt weer in de productie van een nieuw toestel en in het gebruik van schaarse goederen die nodig zijn voor zo’n nieuw toestel.

Drie verschillende refurbished iPhone gradaties

person holding space grey iPhone X turn on

Refurbished iPhones zijn in drie verschillende gradaties te verkrijgen. Namelijk in een A-grade, B-grade en een C-grade. Een refurbished iPhone die beschikt over een A-grade heeft minimale gebruikerssporen, die met het blote oog bijna niet te zien zijn. Een B-grade refurbished iPhone kan beschikken over een enkele lichte gebruikerssporen aan de buitenkant. Hierbij kun je denken aan een klein krasje of deukje. Bij een refurbished iPhone met een C-grade zijn vaak meerdere gebruikerssporen te zien die iets dieper zijn. Je mag uiteraard verwachten dat de grades verschillen in prijzen. Een B-grade en een C-grade zijn goedkoper dan een A-grade. Product technisch zijn deze refurbished iPhone’s verder helemaal uitstekend.

Altijd garantie op je refurbished iPhone

Bij een refurbished iPhone ben je bijna altijd verzekerd van een garantietermijn van twee jaar bij de meeste aanbieders. Klinkt goed toch? Hierdoor ben je met een refurbished iPhone beter uit dan bij een nieuw toestel. Apple die hanteert een garantietermijn van een jaar op hun nieuwe Apple iPhones. Tip: Lees voor de zekerheid toch altijd even de garantievoorwaarden door van de verschillende aanbieders en probeer zo veel mogelijk te vergelijken. Dit kost je maar een paar minuten en kan je een hoop problemen schelen.

Wanneer je toch niet tevreden bent met je aankoop heb je het wettelijk recht om deze binnen 14 dagen standaard te retourneren. Bij sommige aanbieders kan dit zelfs oplopen tot 30 dagen. Zo hoef jij nergens bang voor te zijn.

Leave a Comment