Heb je bepaald dat je toe bent aan een nieuwe auto? Mogelijk was deze beslissing al lastig genoeg, maar het zal zeker niet moeilijker zijn dan het bepalen van welke vierwieler je gaat kopen. Sterker nog, je hoeft de auto niet eens beslist aan te schaffen, je kunt namelijk ook kiezen voor een private leasecontract. In beide gevallen zul je kunnen kiezen voor ontzettend veel verschillende merken, modellen, motoren, et cetera. Uiteraard wil je de juiste keuze maken bij de belangrijke beslissing, dit artikel helpt daar bij!

Merk en model

rode-auto

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het merk en model. Mogelijk heb je al een voorliefde voor een fabrikant, je zult dan op www.privateleaseused.nl eerst naar dat merk kijken. Maar stel dat je geen voorkeur hebt, er zullen dan veel meer opties zijn. Om dan alsnog het juiste merk en model te kunnen kiezen, kun je jezelf de onderstaande vragen stellen:

  • Hoeveel kilometer rijd je jaarlijks?
  • Hoeveel zitplaatsen moet de auto hebben?
  • Wat is je budget?
  • Waar gebruik je de auto voor?
  • Welke functies vind je belangrijk?

Aan de hand van je antwoorden op deze vragen, kun je alvast een schifting maken.

Benzine, diesel of elektrisch

licht-blauwe-bmw-auto

Bij de bovenstaande vragen hebben we de brandstof die de auto nodig heeft nog niet behandeld. In het verleden had je hierbij in principe twee opties: benzine en diesel. Beide brandstoffen hebben voor- en nadelen, maar inmiddels is de keuze nog lastiger geworden met de intrede van elektrische en hybride auto’s. Over het algemeen zijn deze laatste wagens duurder, maar ze zijn wel een stuk beter voor het milieu. Als je graag onze planeet wilt beschermen dan kan het dus slim zijn om op Private Lease Used te kiezen voor het leasen van een tweedehands elektrische auto.

Leeftijd

Als je een gloednieuwe auto wilt aanschaffen dan hoef je uiteraard niet na te denken over de leeftijd van de bolide, maar bij het kopen van een occasion is dit wel belangrijk. Dit komt doordat oudere vierwielers over het algemeen meer kans op gebreken hebben, al betekent dit niet dat een jongere tweedehands auto nooit een reparatie nodig zal hebben. Je hebt simpelweg geen garantie bij auto’s, van het ene op het andere moment kunnen ze kwalen hebben. Het kopen van een jongere occasion kan desondanks alsnog slim zijn, ook omdat de nieuwere auto’s normaliter zuiniger zijn dan de oudere wagens.

Leave a Comment