Let jij erg op de kosten, als het gaat om zaken als eten en drinken, maar bijvoorbeeld ook om kleding, schoenen, vakanties en andere zaken? Of let je vooral op de kwaliteit, en speelt de prijs een veel minder grote rol? Ben je iemand die op de aanbiedingen let, of koop je wat je wil kopen, en ga je daarbij niet per se op zoek naar de allerlaagste prijs?

Wat geef jij maandelijks uit aan koffie?

koffie-hartje

Vraag je mensen die regelmatig koffie drinken wat zij er per maand aan uitgeven, dan is de kans groot dat zij dit bedrag niet meteen paraat hebben. Logisch ook, want de kosten zijn vaak wat versnipperd. Misschien betaal je op je werk maandelijks een kleine bijdrage in de koffiekosten. Daarnaast drink je thuis waarschijnlijk ook koffie, waarbij je de kosten in de aanschaf ervan wellicht deelt met je partner. En dan zijn er nog de kopjes koffie die je buiten de deur nuttigt. Een koffie to go, maar ook het kopje koffie in een restaurant na een lekker diner of bij een gezellige lunch.

Precies weten hoeveel geld je iedere maand aan koffie uitgeeft, dat is bijna onmogelijk. Ben je er benieuwd naar, dan is het een kwestie van de kosten heel goed bijhouden iedere dag, en deze aan het einde van de maand bij elkaar optellen. De vraag is dan natuurlijk of ze je meevallen, dat je had verwacht dat de kosten hoger waren, of dat het je juist reuze meevalt.

Wat wil je ervoor betalen?

barista-koffie

Als je weet wat je per maand aan koffie uitgeeft, kun je voor jezelf bepalen of je dit een goed bedrag vindt. Zeker als je van de kosten bent geschrokken, kan dat een reden zijn om eens te bekijken of het niet goedkoper kan. Of dat zo is, hangt grotendeels van jou af. Door goed op de aanbiedingen te letten, bijvoorbeeld eens te shoppen bij Koffievoordeel.nl, kun je de kosten altijd wat drukken. Daarnaast kost de ene manier van koffiezetten nu eenmaal meer geld dan de andere. Filterkoffie is, alleen al door de verpakkingswijze, doorgaans goedkoper dan koffie uit een cupje.

Denk goed na over hoe je kan besparen op koffie, en of je dat echt wilt. Word jij ontzettend blij van dat kopje dat je iedere dag op weg naar je werk haalt, is het dan de moeite waard om dit te schrappen en zo een tientje of wat in de maand te besparen. Dat geldt ook voor de koffie die je thuis drinkt: is dit je favoriet, wil je hier dan wel op besparen? Of gaat de kwaliteit en het genieten boven de kosten?

Leave a Comment