Ben jij een fanatieke sporter en houd je van de koud? Dan is wintersport zeker iets voor jou. In principe hoef je geen fanatieke sporter te zijn om wintersport te beoefenen. Het is een uitdaging, maar niet onmogelijk om te leren. Daarom is het belangrijk goed voorbereid op wintersport te gaan. De vraag die je jezelf stelt, is dan ook: Wat neem ik mee op wintersport? Je tas inpakken is altijd wel een op lastige opgave. Of het nou je eerste keer inpakken is of de honderdste keer. Je wilt er immers niet honderden kilometers later achterkomen dat je een aantal spullen thuis hebt laten liggen. Daarom is het handig een checklist bij te houden, waarin je alles noteert wat je denkt nodig te hebben. Denk bijvoorbeeld aan warme kleding, skihelmen, een EHBO kit etcetera. Hierdoor is het de dag van vertrek alleen een kwestie van koffer dichtmaken en wegwezen. Wil jij weten wat er allemaal in je checklist hoort te staan? In dit artikel lees je hier meer over.

Een goede basis

wintersport-skiien

Wanneer je ver van huis gaat, is het zeer belangrijk de algemene spulletjes in je tas te hebben. Dit zijn spullen, die je ongeacht de bestemming, altijd bij je moet hebben wanneer je op vakantie gaat. Wanneer je op wintersport gaat, heb je warme kleding nodig. Pak daarom niet alleen een warme sjaal in, maar ook skisokken, handschoenen, een thermo vest en een thermobroek in. Zorg ervoor dat je meerdere exemplaren hiervan bij je hebt. Liever te veel spullen bij je dan te weinig. Daarnaast neem je ook de belangrijkste toiletspullen mee, zoals zonnebrandcrème, medicijnen, shampoo, zeep, tandenborstel en tandpasta. Mocht je één van deze spullen zijn vergeten, is dat geen ramp. Maar wat je helemaal niet mag vergeten is je paspoort, reisverzekering, geld en je mobiele telefoon.

Tijdens de sport

ski-dame-wintersport

Tijdens de wintersport heb je middelen nodig waarmee je de sport kunt beoefenen. Ben je een frequente sporter, dan is het handig deze spullen ook thuis te hebben. Ben je dat niet? Dan kun je op de bestemming zelf vaak deze benodigdheden huren. De spullen die je nodig hebt, zijn je skibrillen, skischoenen, skihelmen, snowboots en fleecetruien, waarin je kunt sporten. Met deze spullen voorkom je te bevriezen van de kou en blijf je veilig met de juiste begeleiding.

Kortom, het is belangrijk je goed voor te bereiden op je wintersport. Zorg daarom voor een checklist.

Leave a Comment