Het verzorgen van gebroken autoruiten is niet iets dat iemand wil graag doen. Maar het beschermen van het raam totdat je het kunt laten repareren, is een belangrijke stap. Of het nu werd verbrijzeld door hagel, een smash of een ongeval, elke autobezitter moet weten hoe hij het probleem moet oplossen. Voorruit vervangen kosten zijn te besparen wanneer je het laat doen door een partij die hierin is gespecialiseerd.

In de meeste situaties is het geen veiligheidsprobleem om te rijden met een gebroken autoruit, maar het moet zo snel mogelijk worden gerepareerd of vervangen. In de tussentijd moet je het gebroken glas opruimen en het raam afdekken. Dit herstelt de veiligheid van het voertuig in geval van diefstal niet, maar kan het interieur beschermen tegen slecht weer en overmatige wind..

audi-sport-auto


Benodigdheden voor het afdekken van een gebroken raam


  • Dikke werkhandschoenen,
  • Een rol afplaktape, en
  • Microvezeldoek.
  • Een plastic vuilniszak met een hoge dichtheid kan prima werken als tijdelijke afdekking voor een gebroken raam. De tijdelijke afdekking van het autoraam geeft pas goed zicht als je deze kunt laten vervangen. Maar als je een doorzichtige doorzichtige plastic zak gebruikt, kunt je in ieder geval licht en kleur in uw perifere veld zien.

Stappen voor het tijdelijk afdekken van een kapot raam

achterruit


1. Voorbereiding

Trek eerst een paar werkhandschoenen aan om uw handen te beschermen voordat je glasscherven aanraakt. Koop een zak of container waarmee je het materiaal gemakkelijker kunt weggooien of recyclen.

2. Verwijder het gebroken glas

Begin met het opruimen van de grotere stukken glas. Gebruik je handen om de verbrijzelde stukken te verzamelen en in de zak of container te gooien. Breek voorzichtig het resterende glas weg dat nog aan de auto vastzit. Gebruik vervolgens een winkelzuiger om de kleinere stukjes glas van binnen in de auto, rond het raamkozijn en naar beneden in de afdichting te stofzuigen. Het lange vacuümhulpstuk is handig om de kleine scherven in het tapijt, op de stoel en in de autodeur te bereiken.

3. Maak rond het raam schoon

Vervolgens moet je de oppervlakken rond het raam voorbereiden voor een goede hechting. Het is belangrijk om vuil, stof en aanslag te verwijderen, zodat de tape-afdekking goed blijft plakken. Gebruik een vochtige doek om de raamafdichting en het autoframe aan alle kanten schoon te maken. Laat dit gebied een paar minuten drogen.

4. Plaats de plastic afdekking

Plaats vervolgens vanuit de auto het plastic over het raamkozijn. Houd de tas tegen de bovenrand van het frame en zet hem tijdelijk vast met een paar kleine stukjes plakband. Gebruik geen andere soorten tape, omdat deze de lak van de auto kunnen beschadigen of later moeilijk te verwijderen zijn van de autoruit.

5. Zet de plastic bedekking vast

Bereid zes tot tien langere stukken afplaktape voor. Strijk het plastic plat en trek het naar een kant van het frame van de auto. Gebruik een stuk plakband per keer om het plastic stevig rond elke kant van het raam te bevestigen. Het plastic moet strak worden uitgerekt en mag geen speling in het oppervlak achterlaten die in de wind klapt en tijdens het rijden lawaai veroorzaakt.

6. Sluit de raambedekking af

Gebruik vervolgens extra stukjes tape om de afdichting rond het raam te versterken. Een tweede laag tape helpt ook om de plastic bekleding op zijn plaats te houden, zelfs als er vocht of sterke luchtdruk is tijdens het rijden. Zorg ervoor dat er geen gaten zijn tussen het plastic en het raamkozijn waar lucht en water naar binnen kunnen lekken. Openingen zullen de kans vergroten dat het plastic scheurt voordat je het raam kunt laten repareren.

7. Voeg een tweede laag aan de buitenkant toe

Als de tijdelijke afdekking meerdere dagen, in het weekend of bij slecht weer moet blijven staan, kunt je het beste een tweede laag plastic toevoegen. Herhaal stap vier tot en met zes met een andere plastic afdekking aan de buitenkant van het raam. Dat zou het proces van het afdekken van een kapotte autoruit moeten voltooien. Je zou daarnaast ook raamfolie auto overheen kunnen laten plakken.

Leave a Comment