De winter begint officieel op 21 december (en normaal gesproken zijn er in december genoeg leuke dingen om te doen), maar met koud weer, dat al lang daarvoor in veel delen van het land gebruikelijk is en binnenactiviteiten die niet beschikbaar of onveilig zijn, ben je misschien op zoek naar dingen die je wel kan doen.

1. Bekijk, stream & binge je favoriete show

black flat screen tv turned on displaying 11

Er zijn tegenwoordig zoveel streamingapps beschikbaar dat we de keuze hebben om genoeg goede films of binge-waardige tv-programma’s online te bekijken.

2. Leer een nieuwe taal

Als je tijd over hebt, kan dit de perfecte gelegenheid zijn om een nieuwe taal te leren! Er zijn tal van plaatsen om online een taal te leren, zoals DuoLingo, die je gratis kunt downloaden in een app store.

3. Spel avonden

puzzelen

Er zijn heel veel spelletjes beschikbaar – of het nu op een speelbord is of een videospel.

Ga voor de lol met vrienden op Minecraft en bouw jullie eigen wereld, of als je thuis bent met anderen die wellicht ook in een winterdipje zitten, is het misschien de moeite waard om een bordspel te kopen. Of het nou mens erger je niet of schaken is, het is een goede manier om de tijd met anderen door te brengen en de band met je vrienden en familie te versterken. Uiteraard kan je ook online roulette spelen.

Als je nieuwsgierig bent naar gamen, maar niet per se alle apparatuur hebt of zelf wilt spelen, kan je ook gewoon streamen naar mensen die spelletjes spelen. Op Twitch of YouTube kun je urenlang materiaal over games vinden.

4. YouTube en online sociale media

Waarom gebruik je je tijd thuis niet om op zoek te gaan naar je volgende favoriete content creator?

Of wanneer je jezelf wel een beetje een social media goeroe vindt, dan is dit het moment om je eigen YouTube- of TikTok-kanaal te maken en iets te beginnen! Er zijn tal van mensen die hier uiteindelijk een mooi inkomen uit halen, dus wellicht vind je een nieuwe carrière tijdens deze mindere periode.

5. Hou contact met vrienden en familie

telefoon-iphone

Contact houden met je vrienden zonder fysiek contact te hebben is waarschijnlijk het makkelijkste wat je kunt doen op deze lijst! Of je nu een fan bent van FaceTime, liever DM’t of zelfs iets ouderwets zoals een telefoontje, je kunt de laatste chats van je vriendschapsgroep gemakkelijk bijhouden.

6. Blijf studeren

Leraren geven je misschien wat werk om thuis te doen, je hebt misschien online toegang tot lessen of je wilt misschien gewoon blijven leren buiten school, college of uni. Het is nu in ieder geval de perfecte tijd om iets te leren, aangezien er weinig afleiding is!

Leave a Comment