Als je een beetje bezig bent met het gebruiken of het lezen over (soft)drugs, ken je de term smartshop of smartdrugs ook vast en zeker. De term ‘smartshop’ wordt regelmatig genoemd als het om drugs gaat, maar wat is het eigenlijk precies? Wat is het verschil tussen een smartshop en een headshop? En wat zijn dan smartdrugs, wat valt hier precies onder? Alles over deze soort middelen, smartshops en headshops lees je hier.

Smartdrugs

flat lay photography of mushrooms

Smartdrugs worden ook wel smart products genoemd en zijn de middelen die te koop zijn bij een zogeheten smart shop. Hieronder vallen onder andere paddo’s en truffels. Deze middelen die ze hier verkopen, hebben allemaal als kenmerk dat ze zorgen voor psychedelische effecten. Het nemen van smartdrugs zal als effect hebben dat je gaat trippen.

Smartdrugs zijn over het algemeen allemaal natuurlijk. Ook verkopen smartshops alleen legale producten. Nu zal het wel eens voorkomen dat bepaalde smartshops tussen neus en lippen door wel illegale middelen verkopen, maar dit is niet de norm en in principe is alles bij een smartshop gewoon legaal. Het meest populaire middel bij smartshops zijn paddo’s. Dit zijn paddenstoelen die op schimmels groeien, waar bepaalde stoffen in zitten. Deze kun je eten of bijvoorbeeld laten trekken in thee.

Naast middelen als truffels of paddo’s van Zamnesia, kun je denken aan bepaalde zaden die psychedelische effecten kunnen veroorzaken. Denk aan kruiden of voedingssupplementen. Ook andere natuurlijke stoffen zoals bijvoorbeeld die uit de San Pedrocactus kun je hier krijgen. Deze middelen zijn niet verslavend en kunnen een sterke trip veroorzaken. De trip verschilt per persoon, maar de effecten zijn over het algemeen dat je geuren en kleuren sterker waarneemt, dat je jouw gedachten anders ervaart, dat je dingen anders ziet dan ze daadwerkelijk zijn en dat je een ontspannen gevoel in het lichaam merkt.

Smartshops en headshops

paddo

In Nederland hebben we relatief veel smartshops. Dat is niet gek, aangezien we in ons land een redelijk mild beleid hebben als het om drugs gaat. Psychedelische middelen zijn dan ook lang niet in elk land legaal. In het buitenland zijn veel zogenaamde headshops te vinden. Dit is vergelijkbaar met smartshops, maar in headshops worden niet de middelen zelf verkocht. Hier worden uitsluitend de hulpmiddelen verkocht die je nodig kunt hebben wanneer je bepaalde middelen wil gaan gebruiken. Denk aan bijvoorbeeld de vloei die je gebruikt voor een joint, grinders om wiet te verkruimelen of een aansteker. Smartshops verkopen daarentegen ook echt psychedelische middelen.

Leave a Comment