Mannen pronkten in de jaren ’80 met hun borsthaar. Nu zie je in de films beroemdheden met gespierde, haarloze lichamen, waardoor mensen vaak aannemen dat vrouwen mannen graag haarloos zien. Is het waar? Voelen vrouwen zich meer aangetrokken tot mannen met borsthaar of tot mannen die geschoren zijn? Lees verder om te weten of vrouwen van borsthaar houden.

Vinden vrouwen borsthaar fijn?

Ten eerste houden de meeste vrouwen van mannen die goed onderhouden borsthaar hebben. Hier is de studie om ons een beter idee te geven. De studie van Remington Products vroeg 435 mannen naar hun verzorgingsgewoonten en 440 vrouwen naar hun houding tegenover die gewoonten. Uit een onderzoek bleek dat 17% van de vrouwen de voorkeur gaf aan een volledig geschoren borst, terwijl 53% wenste dat mannen hun borsthaar zouden trimmen. Hieruit blijkt dat vrouwen eigenlijk de voorkeur geven aan borsthaar, maar het moet wel netjes onderhouden of getrimd worden als het haar bossig is of uit het shirt van de man steekt.

borsthaar-man

Waarom vinden sommige vrouwen borsthaar mooi?

Veel vrouwen houden van mannen met borsthaar omdat:

1. Je er wijzer uitziet

De meeste vrouwen vinden dat mannen er na het scheren van hun borsthaar nogal prepuberaal uitzien, omdat ze geloven dat lichaamshaar hen ouder en wijzer doet lijken.

Vrouwen merken een man met een baard of in ieder geval wat gezichtshaar eerder op dan iemand zonder baard. Een man met borst- en gezichtshaar lijkt voor anderen volwassener en mannelijker.

2. Geur

Beharing helpt om de sexy geur van een man te vergroten. Volgens wetenschappelijk onderzoek zal een vrouw de genetica van een man opsnuiven voordat ze beslist of hij geschikt is voor haar.

3. Indicatie van je testosterongehalte

Dit grijpt terug op oerinstincten, want haar is het product van testosteron – dat een teken is van kracht, energie, zelfvertrouwen en geslachtsdrift.

Hoe onderhoud je je borsthaar?

Je weet nu dat sommige vrouwen de voorkeur geven aan mannen die haarloos zijn, terwijl anderen genieten van zowel gezichts- als borsthaar. Daarom kunnen we concluderen dat iets tussen de twee uitersten in de beste instelling is. Uiteindelijk komt het voor vrouwen neer op onderhoud en verzorging.

Hier zijn een paar tips om borsthaar te onderhouden:

  • Trim je lichaamshaar regelmatig, vooral als je niet alles wilt afscheren. Als je borsthaar onder je shirt te zien is, is het zeker tijd om het te trimmen.
  • Om prikkende haartjes te voorkomen kun je overwegen om onder de douche te trimmen.
  • Het scheren van je borst lijkt erg op het scheren van je gezicht, want je moet het gebied eerst knippen en dan met een vers mesje scheren.
  • Het is meestal een goed idee om je haar tot 1,5 cm te trimmen en dan vochtinbrengende scheercrème aan te brengen voordat je een mesje gebruikt.
  • Het is altijd beter om je borsthaar te scheren dan te veel te trimmen. Als het haar er niet natuurlijk uitziet, dan ziet het er niet goed uit.
  • Zorg ervoor dat je een stijl kiest die je kunt onderhouden. Voortdurend veranderingen aanbrengen is geen goed idee.
  • Houd het getrimd of geschoren, maar zorg ervoor dat je het regelmatig doet.

Leave a Comment