Van Mirre Snelting, Countrymanager Nederland van HomeToGo (www.hometogo.nl), de in Duitsland gevestigde grootste zoekmachine voor vakantieverblijven en vakantieaccommodaties wereldwijd, ontvingen wij de resultaten van een onderzoek dat voor u absoluut interessant is. Een deel van u zal straks voor een zomervakantie kiezen in de natuur en zonder de wens of noodzaak om frequent online te zijn. Maar anderen zullen er niet aan moeten denken zonder goede WiFi te zitten. Dat is dus iets om echt rekening mee te houden bij het boeken van een vakantiehuis op een aangename plek. HomeToGo heeft recentelijk 4,3 miljoen accommodaties in Europa onderzocht en de internetvriendelijkheid per land in kaart gebracht. Uit hun onderzoek blijkt nu dat, je zou het niet meteen verwachten, Oost-Europese landen vooraan staan als het gaat om Wi-Fi gemak. De landen met relatief de meeste internet-vriendelijke vakantiehuizen zijn Moldavië, Oekraïne en Wit-Rusland. Voor een ‘digitale detox’ kunt u het beste naar het Noorden: Scandinavische landen staat bijna onderaan qua internet-vriendelijkheid. >>

Van Countrymanager Nederland Mirre Snelting van HomeToGo (www.hometogo.nl), de in Duitsland gevestigde grootste zoekmachine voor vakantieverblijven en vakantieaccommodaties wereldwijd, ontvingen wij de resultaten van een onderzoek dat voor u absoluut interessant is.

Een deel van u zal straks voor een zomervakantie kiezen in de natuur en zonder de wens of noodzaak om frequent online te zijn. Maar anderen zullen er niet aan moeten denken zonder goede WiFi te zitten. Dat is dus iets om echt rekening mee te houden bij het boeken van een vakantiehuis op een aangename plek. Altijd online zijn wordt steeds belangrijker, vooral in het buitenland: 74% van alle reizigers neemt een smartphone en 31% neemt een tablet mee op vakantie.

Bij HomeToGo bekijkt u met één druk op de knop de websites van alle grote en kleine, lokale aanbieders. Zij hebben recentelijk 4,3 miljoen accommodaties in Europa onderzocht en de internet-vriendelijkheid per land in kaart gebracht.
Uit hun onderzoek blijkt nu dat Oost-Europese landen vooraan staan als het gaat om Wi-Fi gemak. De landen met relatief de meeste internet-vriendelijke vakantiehuizen zijn Moldavië, Oekraïne en Wit-Rusland. Voor een ‘digitale detox’ kunt u het beste naar het Noorden: Scandinavische landen staat bijna onderaan qua internet-vriendelijkheid. In Denemarken (60%) en Noorwegen (56%) kunt u iets beter terecht met uw online behoeften, maar in Zweden en Finland ligt het aandeel vakantiehuizen met internet 10% lager. In Finland hebben slechts 4 op de 10 huizen Wi-Fi. En vergeet uw Whatsappjes maar in Andorra, want dat land staat helemaal onderaan de lijst.
Nederland staat op plek 10 als het gaat om internet-vriendelijkheid. Wij zijn WiFi vriendelijker dan buurlanden België en Duitsland tijdens een weekje vakantie. 84% Van alle vakantiehuizen in ons land heeft internetverbinding. Online blijven in Amsterdam is makkelijker dan in Stockholm, maar Amsterdam is wel minder internetvriendelijk dan Parijs en Londen.
Interessant en nuttig dus om te weten als u nog een vakantiehuis wilt gaan boeken. De percentages van alle landen vindt u hier: www.hometogo.nl/media/internet-vriendelijke-bestemmingen/.

43845832 – architecture, beautiful villa with swimming pool, outdoors

Leave a Comment