Gordijnen zijn belangrijke accessoires voor elk huis of elke kamer. Naast een decoratief element zijn het ook praktische en handige woonaccessoires. Er zijn verschillende soorten gordijnen beschikbaar, afhankelijk van waar je ze voor wilt gebruiken.

Soorten akoestische gordijnen:

Als je de kamer vooral wilt decoreren, kun je kiezen voor transparante, doorschijnende gordijnen, die verkrijgbaar zijn in talloze kleuren en patronen. Ze zijn gemaakt van lichtgewicht, lichtgewicht stoffen die gemakkelijk schoon te maken zijn en snel drogen. Vanwege hun lichte gewicht zijn er ook loden koorden in de onderkant van de gordijnen genaaid om ervoor te zorgen dat het gordijn goed wordt vastgehouden en valt. Lichtdoorlatende voile of organza gordijnen filteren het licht en zo kunnen we het licht dat de kamer binnenkomt regelen, afhankelijk van hun kleur of materiaal, en ze voorkomen ook dat vreemden ons huis door de ramen kunnen zien. Sable gordijnen zijn iets dichter dan voile gordijnen. De jacquard en vitrages zijn elegant en opzichtig. Doorschijnende gordijnen worden vaak gecombineerd met decor- of verduisteringsgordijnen met bovengordijn. Door te variëren met de gordijnen kunnen veel stijlen worden gecreëerd, maar ook door het gebruik ervan kunnen we een modern, vrolijk, klassiek of elegant design creëren.

De decoratieve gordijnen zijn speciaal decoratief textiel, ze zijn gemaakt van een materiaal dat dikker is dan lichtdoorlatende gordijnen. Het wordt vaak gebruikt als een bovenste draperie om het bovenste deel van ramen te bedekken en te versieren.

De essentie van verduisterende gordijnen is om zoveel mogelijk licht buiten te houden, dus zijn ze gemaakt van een dikkere en dichtere geweven stof. De verduisterende gordijnen houden veel meer licht tegen dan de gemiddelde verduisterende gordijnen, de verduisterende gordijnen sluiten licht bijna volledig uit door hun speciale weving. Deze lichtwerende gordijnen hebben meestal een extra zwarte voering of weven tijdens het weven extra zwarte vezels in de stof. Dit soort gordijnen zijn niet alleen geschikt om te verduisteren, ze kunnen ook warmte besparen, omdat ze de warmte binnen houden in de winter en de kamers koel houden in de zomer. De dikste, dikste gordijnen dempen ook geluid van buitenaf. Verduisteringsgordijnen / gordijnen kunnen worden gemaakt van fluweel, taft, zijde, pluche, linnen of katoen.
Gebrandschilderd glas of cafetariagordijnen bedekken alleen het onderste derde deel van de ramen. Dit type heeft de voorkeur voor keukenramen.

Spaghetti- of shaggordijnen geven een echt moderne, unieke stijl aan de kamer, net als rolgordijnen.
Met welke overwegingen moet u rekening houden bij het bestellen van gordijnen?
Als u op zoek bent naar gordijnen voor middelgrote ramen, dan hebben wij een groot assortiment kant-en-klare gordijnen. Maar als we aangepaste maten nodig hebben, moeten we de gordijnen zelf knippen en naaien, of we kunnen ze natuurlijk naaien. Het is erg belangrijk om bij het bestellen van gordijnen altijd de exacte afmetingen door te geven aan de makers. Over het algemeen kan worden gezegd dat de val van de gordijnen echt esthetisch zal zijn als we de gordijnen bestellen met een breedte die minstens twee keer zo breed is als de raam- of deuropening. Houd er bij het bepalen van de afgewerkte hoogte van de gordijnen rekening mee of deze radiator of verwarming onder de ramen zit. Als dat het geval is, moet de onderkant van de gordijnen minimaal 10 centimeter boven de radiator komen. Als er geen obstakel is, kan het gordijn helemaal tot aan de vloer reiken.

Hoe kunnen we de gordijnen installeren?

verduisterende-gordijnen

U kunt de gordijnen ook op kroonlijsten of rails plaatsen. Kies, afhankelijk van het gewicht van de stof, een kroonlijst, aangezien een dik, zwaar materiaal alleen bestand is tegen een sterke, massief houten of metalen kroonlijst.
Gordijnen kunnen worden vastgezet met een intrek- of vouwband, of met gordijnringen, d.w.z. ringen, of zelfs een conventioneel pincet.
De intrekstrips zijn in het bovenste deel van het gordijn genaaid en de plooien kunnen worden gevormd door hun koorden aan te spannen. Ze geven steun aan de gordijnen en zijn daarom erg populair. De kroonlijsthaken kunnen we in hun “zakken” hangen. Er zijn verschillende soorten oprolmechanismen. Met het universele trekkoord kun je een constante reeks patronen maken, stokvormige patronen worden gevormd op dezelfde afstand als het potloodtrekkoord, verticale, stokachtige groepen op verschillende afstanden worden gebruikt om het patroon te creëren, en in het geval van de wesp het trekkoord wordt gevormd. de richting van samentrekking zal tegengesteld zijn. Oprolmechanismen met klittenband komen steeds meer voor en er zijn veel manieren om ze te kreuken.
Ook ringen of gordijnringen zijn erg populair. In dit geval wordt de kroonlijst in de ringen getrokken. De lipjes worden aan de bovenkant van de gordijnen genaaid en de gordijnroede wordt er doorheen getrokken.
Er zijn verschillende aspecten waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een gordijn om tevreden te zijn met het eindresultaat.

Leave a Comment