Doelen stellen is een belangrijk onderdeel van succesvol worden. Door doelen te stellen, geef je richting aan je toekomst. Voor de een is het kopen van een dure auto een doel, voor de ander investeren in een (eigen) bedrijf. Om dergelijke doelen te behalen, is het allereerst zaak om vermogen op te bouwen. Welke banen verdienen het best? Naar welke vakmensen is de vraag momenteel groot? In dit artikel lees je er meer over! 

Mocht je niet de juiste opleiding gevolgd hebben om een goed betaalde baan te kunnen krijgen, dan kun je op latere leeftijd nog een thuisstudie of opleiding volgen. Bekijk de ervaringen bij NCOI, LOI en bijvoorbeeld NTI eens. Het zijn bekende opleidingsinstituten met een breed scala aan opleidingen op alle onderwijsniveaus. 

Aan de slag als medicus met een hoog salaris

dokter-laptop

Een van de banen die erg goed verdient, is die van een medicus. In het bijzonder medisch specialisten verdienen relatief veel in vergelijking met andere beroepen. Belangrijk om hierbij op te merken is het feit dat je vele jaren moet studeren om een dergelijke functie uit te kunnen oefenen. Dit begint met een wo-opleiding geneeskunde en wordt vervolgd met een masteropleiding om je verder te specialiseren. Ook een plastisch chirurg verdient goed. De vraag naar medisch specialisten is groot, wat het relatief makkelijk maakt om na je opleiding een baan te vinden.

Manager of directeur binnen een bedrijf

Niet alleen een medisch specialist verdient relatief goed. Ook een manager of directeur binnen organisaties hoeft zich doorgaans geen zorgen te maken over diens inkomen. Het voordeel van een functie als manager is dat je er lang niet altijd een specifieke opleiding voor gevolgd hoeft te hebben. Het draait voornamelijk om de ervaring die je hebt opgebouwd en je karakter. Je moet passen binnen het team, die je straks leiding moet geven. Tegelijkertijd moet je ambitieus genoeg zijn om het team en de organisatie als geheel naar een volgend niveau te kunnen brengen.

Online op zoek naar geschikte vacatures

ondernemer-laptop

Tegenwoordig zijn er verschillende websites met een groot aantal vacatures. Bekijk de vacatures eens, om te kijken welke beroepen niet alleen salaris maar ook qua invulling goed bij je passen. Kies je voor een vacature bij NCOI of een andere onderwijsinstelling, wil je een functie in een commerciële organisatie buiten het onderwijs? Kijk goed naar de missie en visie van een organisatie. Deze moeten passen bij je persoonlijkheid. Wanneer een organisatie niet bij je past, zal veel geld verdienen je niet gelukkig maken. 

Leave a Comment