Om jouw magazijn in te richten heb je verschillende objecten nodig, bijvoorbeeld stellingen en paktafels. Als je stellingen wilt aanschaffen voor jouw magazijn, is het misschien goed om eerst even te kijken naar de verschillende stellingen die er zijn. Je kunt namelijk voor een magazijnstelling kiezen, maar ook voor een palletstelling, een grootvakstelling of een legbordstelling. Bij deze stellingen heb je nogmaals keuze uit verschillende soorten. In deze blog willen wij jou meer informatie geven over de legbordstellingen.

Wat is een legbord stelling?

Gebruikte legbordstelling, wisselende voorraad

Voordat je de keuze maakt om legbordstellingen in jouw magazijn te plaatsen, is het goed om te weten wat een legbordstelling nou precies is. Een legbordstelling is één van de meest gebruikte opslagsystemen. Dit type magazijnstelling onderscheidt zich ten opzichte van andere magazijnstellingen met het planken legsysteem. Deze stelling is erg geschikt voor het opslaan van kleinere producten. Misschien heb je deze stellingen al wel eens voorbij zien komen in één van de winkels waar jij wekelijks of maandelijks komt.

Wat zijn de voordelen van een legbordstelling?

Naast dat een legbordstelling goed te gebruiken is voor kleinere producten, zitten er natuurlijk meer voordelen aan vast. Hieronder benoemen wij drie voordelen:

  • Gemakkelijk op te bouwen: De constructie van een legbordstelling is over het algemeen vrij eenvoudig. Dit kan soms zelfs gedaan worden zonder gebruik te maken van gereedschap.
  • Gemakkelijk te verplaatsen: De materialen die gebruikt worden bij een legbordstelling zijn over het algemeen relatief licht. Dit zorgt ervoor dat een legbordstelling gemakkelijk verplaatst kan worden. Mocht de stelling toch net niet op de goede plek staan, dan kun je hem zelf of samen met iemand verplaatsen in plaats van dat je hem volledig uit elkaar moet halen en daarna opnieuw op moet bouwen.
  • Flexibele indeling: Niet iedere legbordstelling hoeft op dezelfde manier opgebouwd te worden. Dit zorgt er ook voor dat deze stelling in bijna iedere ruimte geplaatst kunnen worden.

Verschillende soorten

magazijn-producten

De legbord stellingen zijn verkrijgbaar in basisvakken en in aanbouwvakken, met daarin de verschillende afmetingen. Daarnaast kun je ook gebruik maken van de Stellingstunt gebruikte legbordstellingen. Dit is een prima alternatief voor een nieuwe legbord stelling. Je bespaart hier namelijk veel kosten mee en het is ook nog eens van goed kwaliteit. Een gebruikte stelling moet namelijk aan de veiligheidseisen voldoen om verkocht te kunnen worden. Zo weet je in ieder geval zeker dat je een goede aankoop hebt gedaan.

Leave a Comment