In de afgelopen jaren is het steeds populairder geworden om ook eens in eigen land op stedentrip te gaan en daardoor zijn vooral de steden buiten de randstad veel populairder geworden. Ben je ook op zoek naar wat inspiratie? Dan hebben we hier voor jou een overzicht gemaakt van de steden in Nederland die het meest bezocht worden.

Amsterdam

amsterdam-zon

Natuurlijk blijft de hoofdstad altijd de stad in Nederland die het meest bezocht wordt. Dat is niet zo heel gek, want er is meer dan genoeg te doen. Je kunt er eindeloos wandelen langs de grachten, eten in de beste restaurants en natuurlijk ook de mooiste musea bezoeken.

Als je graag eens wat langer in de hoofdstad wil blijven, vraag je je natuurlijk af wat de studio rent Amsterdam je zal kosten. Via een website als Rentola kun je heel gemakkelijk aangeven wat je budget is en zo een passende studio vinden. Amsterdam heeft veel verschillende buurten en er zijn er nog een paar waar je voor een lage prijs kunt huren.

Den Haag

den-haag-skyline

In Den Haag vind je niet alleen het Binnenhof, de plek vanuit waar de Nederlandse politiek geleid wordt, maar je bent ook dicht bij het strand van Scheveningen. Met een weekendje Den Haag kun je het beste van beide werelden combineren. De eerste dag leef je je uit in de binnenstad en bezoek je de musea en winkels, de volgende dag kom je lekker tot rust bij een van de vele strandtenten aan de kust.

Michael Fousert, Unsplash.com

Groningen

Veel mensen denken dat Groningen een typische studentenstad is, maar ook als je studiedagen al lang achter je liggen kun je je in Groningen goed vermaken. Op de Grote Markt vind je tal van gezellige terrasjes, waar ook veel evenementen georganiseerd worden. Voor de nachtbrakers is Groningen een echte aanrader, want de meeste cafés kennen geen sluitingstijd.

Maastricht

Helemaal in de andere uithoek van Nederland ligt Maastricht, dicht bij de grens. Veel Nederlanders zullen hier het gevoel hebben dat ze op vakantie zijn, want een echt Maastrichts accent is amper te verstaan. Voornamelijk onder wandelaars en fietsers is de stad populair, omdat de natuur prachtig is. In het heuvelachtige landschap om de stad heen kun je ook wijngaarden vinden. Deze zijn zeker de moeite van een bezoek waard!

Eindhoven

space building

In februari wordt er in de hele provincie Brabant carnaval gevierd en daar komen bezoekers vanuit het hele land op af. Tijdens die periode is Eindhoven, de lichtstad, de populairste bestemming. De rest van het jaar is het ook bijzonder gezellig. Op Stratumseind is altijd wat te beleven en ook de restaurants zitten altijd vol. In Eindhoven weten ze wel hoe ze van het leven moeten genieten!

ruddy.media, Unsplash.com

Arnhem

Voor kunst en cultuur zit je in Arnhem aan het juiste adres. Er zijn meerdere theaters te vinden en met regelmaat treden er grote artiesten op in het GelreDome, waar 40.000 bezoekers in kunnen. De belangrijkste hogeschool voor de kunsten van Nederland, ArtEZ is eveneens in Arnhem gevestigd. Alle creativiteit van (oud)leerlingen zie je terug in het stadsbeeld, waar veel boetiekjes en galerijen te vinden zijn. Ook in topsport blinken ze in Arnhem uit, het centrum voor topsport, Papendal, ligt net aan de rand van de stad. Misschien kom je Irene Schouten wel tegen!

Zwolle

Met het openbaar vervoer is Zwolle heel gemakkelijk te bereiken, maar er zijn nog veel meer redenen waarom je deze stad eens een keer moet bezoeken. De mooie Hanzestad heeft een prachtige binnenstad, waar je zelfs in de winter nog onder een heater op het terras kunt zitten. Je verkent de binnenstad gemakkelijk te voet en vergeet daarbij niet om omhoog te kijken. Cultuur snuiven doe je in Museum de Fundatie of het Herman Brood Museum, waar regelmatig nieuwe tijdelijke exposities tentoon worden gesteld.

’s Hertogenbosch

Voor iedereen die op zoek is naar de charme van een grote stad, maar de rust van een wat kleinere, is Den Bosch ideaal. Verken de stad vanaf het water en maak een rondvaart door de grachten. Daarbij staat Den Bosch ook bekend als de cultuurstad van het Zuiden, het Noordbrabants Museum en het Design Museum Den Bosch zorgen ervoor dat de stad deze naam hoog kan houden. Van Gogh komt uit Brabant en in Den Bosch is veel van zijn werk te vinden.

Utrecht

Tot slot mag Utrecht natuurlijk niet in deze lijst ontbreken, want ook deze stad is met het openbaar vervoer heel gemakkelijk te bereiken. Tussen de charmante pleinen en knusse steegjes vind je de indrukwekkende Domtoren, waar het hart van de stad zich omheen gevouwen heeft. Naast de botanische tuinen van de Universiteit van Utrecht kun je er ook naar de bloemenmarkt of het Rietveld Schroderhuis bekijken. Voor de kleintjes is er het museum over Nijntje en het Spoorwegmuseum Sluit je avond af met een spetterend concert in de Tivoli Vredenburg en je zal nog lang met heimwee terug aan Utrecht denken!

Leave a Comment