De Giro D’Italia is net afgelopen en de wielerfans staan alweer te popelen om de Tour de France te volgen. De wielergekte in Nederland bereikt ook op de weg weer een hoogtepunt nu de temperaturen steeds beter worden. Misschien denk je zelf ook na om te gaan wielrennen als recreatie of om fitter te worden, maar waar moet je op letten als je wilt gaan wielrennen?

Wielrennen is een duursport

Wielrennen is een echte duursport. Dat betekent dat je een flinke motor in je lichaam moet hebben die lang meegaat en deze motor ook regelmatig moet bijvullen. Als je begint met wielrennen zul je nog niet zo lang kunnen fietsen. Uit onderzoek is gebleken dat professionals zo’n 6000 tot 8000 en soms zelfs meer calorieën per dag verbranden op de fiets, meldt de Belgische krant Het https://www.nieuwsblad.be/. Natuurlijk rijd jij niet met een gemiddelde van 45 kilometer per uur, maar zelfs als je al twee uur fietst, kan het aantal calorieën flink oplopen. Repen, drankjes met snelle suikers als dextrose en zelfs een taartje tussendoor op het terras kunnen dus echt geen kwaad als je fietst. Eten van suiker was nog nooit zo goed voor je als op de fiets.

wielrenner-bergen

Kies de juiste fiets en juiste houding

Het is enorm belangrijk om de juiste fiets te kiezen. De hoogte van het stuur en je zadel zijn cruciaal om rugblessures en andere problemen te voorkomen. Er zijn overigens tal van verschillende soorten fietsen, meldt de https://www.volkskrant.nl/. Als beginner is het misschien overdreven om duizenden euro’s neer te leggen voor een fiets, maar het is wel belangrijk dat je fiets snel is, licht van gewicht is en natuurlijk versnellingen heeft. Op een fixed gear fietsen met een versnelling is een wel heel zware sport. Daarnaast is het echt aan te raden een fietsbroek met kussen te kopen om het zitvlak te beschermen tegen het smalle zadel en een lycra outfit maakt je een stuk wendbaarder en sneller in de wind in Nederland. Tot slot is een helm ook aan te raden. Een val kan je flink bezeren bij een snelheid van meer dan 25 kilometer per uur.

people riding bicycles on road during daytime

Volg je favoriete renners op tv

Nadat je klaar bent met je rondje fietsen, kun je even uitrusten en uitpuffen van je fietsronde en met een blikje cola de Tour de France of een andere mooie wielerronde op de bank volgen. Maak het kijken van wielrennen spannender door een poultje op te zetten met vrienden om te zien wie de beste benen heeft in de wielerwedstrijden of zet echt geld in bij een bookmaker als bet777.be Op die manier maak je het kijken naar de wedstrijd nog leuker. Zeker als je het gevoel in de benen dat de renners op tv hebben ook in je eigen verzuurde benen voelt.

De juiste fiets, de juiste training en juiste voeding

Wie voor het eerst gaat fietsen doet er dus goed aan de juiste training, voeding en fiets te kiezen. Het kan lastig zijn in het begin om je weg te vinden in de wereld van het wielrennen en je kunt de technische informatie soms overweldigend vinden. Laat alles op je eigen manier op je inwerken en kies ervoor om te genieten van deze sport, want wielrennen geeft je een uniek gevoel van vrijheid, wat weinig andere sporten kunnen vervangen.

Leave a Comment