In augustus vorig jaar lieten wij u op ClassyLife al kennis maken met een gemakkelijk verplaatsbaar huis dat opgebouwd wordt uit kartonnen elementen. Nu zijn de komende weken typisch zo’n periode waarin je wat meer over de toekomst en over het realiseren van plannen en van dromen nadenkt. Je las over Tiny Houses en dat lijkt je wel wat; je zou best meer in de natuur willen wonen; je zou wel iets bezitten dat echt duurzaam is, enzovoorts. Bij het zoeken naar een inspirerende video-van-de-week kwamen wij deze korte film tegen over Wikkelhouse. Inderdaad, het kartonnen huis waarover wij destijds schreven. Wikkelhouse is een flexibel concept. Losse standaard segmenten worden eenvoudig, met onzichtbare koppelingen aan elkaar geschakeld tot een (vakantie-) huis of kantoor. De basis van Wikkelhouse is golfkarton. Dit wordt met een gepatenteerde methode rond een enorme mal gewikkeld, terwijl milieuvriendelijke lijm wordt toegevoegd. Door dit wikkelproces worden warmte-isolatie en constructie op een duurzame manier geïntegreerd. Het is makkelijk uit te breiden en makkelijk te plaatsen. Kijk maar!>>

In augustus vorig jaar lieten wij u op ClassyLife al kennis maken met een gemakkelijk verplaatsbaar huis dat opgebouwd wordt uit kartonnen elementen. U vindt het terug als u bovenin het woord golfkarton als zoekwoord intikt. Nu zijn de komende weken typisch zo’n periode waarin je wat meer over de toekomst en over het realiseren van plannen en van dromen nadenkt. Je las over Tiny Houses en dat lijkt je wel wat; je zou best meer in de natuur willen wonen; je zou wel iets bezitten dat echt duurzaam is, enzovoorts.  Bij het zoeken naar een inspirerende video-van-de-week kwamen wij deze korte film tegen over Wikkelhouse. Inderdaad, het kartonnen huis waarover wij anderhalf jaar geleden schreven. Wikkelhouse is een flexibel concept. Losse standaard segmenten worden eenvoudig, met onzichtbare koppelingen aan elkaar geschakeld tot een (vakantie-) huis of kantoor. De basis van Wikkelhouse is golfkarton. Dit wordt met een gepatenteerde methode rond een enorme mal gewikkeld, terwijl milieuvriendelijke lijm wordt toegevoegd. Zo ontstaat een keiharde en isolerende sandwichstructuur. Door dit wikkelproces worden warmte-isolatie en constructie op een duurzame manier geïntegreerd. Daarna wordt ieder segment beschermd met een waterdichte ademende folie, vergelijkbaar met ademende regenkleding en vervolgens afgewerkt met houten panelen.

Wikkelhouse voldoet aan de criteria voor tijdelijke of permanente huisvesting. Het is maar liefst drie keer duurzamer dan traditionele bouw* en heeft een verwachte levensduur van minimaal 50 jaar. Door het gebruik van recyclebare materialen en de mogelijkheid om modules te hergebruiken is duurzaamheid gewaarborgd. Wikkelhouse is binnen één dag te plaatsten en kan geleverd worden met glazen of gesloten kopgevels. Het huis is tevens uit te breiden met een module voorzien van toilet, badkamer en keuken. Daarnaast kan je het huis verplaatsen of uitbreiden met één of meerdere modules. Door het lage gewicht is er in de meeste gevallen geen fundering nodig en berekeningen tonen aan dat wind geen gevaar oplevert. Een uniek en eigentijds ontwerp, dat leefbare, bijzondere en creatieve ruimtes oplevert. Dat wilden wij u toch nog een keer laten zien, ter inspiratie. Meer informatie vindt u op de site van de makers van Wikkelhouse:

Leave a Comment