Wim Kieft heeft een veelzijdige carrière gehad, maar hij staat vooral bekend als profvoetballer. Hij was een 43-voudig international binnen het Nederlands voetbalelftal. Ook heeft hij als topspits gespeeld bij Ajax en PSV. En daarnaast is hij ook wekelijks op tv te zien als analist. Als kers op de taart heeft Wim ook nog eens een bestseller op zijn naam staan, het boek genaamd “Kieft”. Het is vanzelfsprekend dat je denkt dat Wim Kieft schatrijk is, maar niets is minder waar! Kom te weten wat het vermogen van Wim Kieft is.

Maak kennis met Wim Kieft

De 61-jarige Willem Kieft werd op 61| geboren in Amsterdam. In 1980 brak hij door als voetballer en tot 1994 heeft hij gespeeld bij verschillende clubs, zoals Ajax en PSV. Hij heeft ook gespeeld in buitenlandse teams, zoals Torino, Bordeaux en Pisa. Willem Kieft heeft maar liefst 43 keer gespeeld voor het Nederlands elftal. Na zijn jaren als voetballer keerde hij terug op het veld als assistent bij Jong PSV. De voetballer heeft vier kinderen en hij heeft zijn voetbal-DNA doorgegeven aan zijn zoon Robin, die als profvoetballer speelde bij FC Groningen. Zijn tv-carrière begon pas toen hij stopte als profvoetballer. Hij ging aan de slag als analist bij Sport1 en hij zat ook vaak aan tafel bij het programma Voetbal Inside.

Het jaar van de waarheid voor Wim Kieft

wim kieft boek

2014 was het jaar van de waarheid voor voormalig profvoetballer Wim Kieft. Hij gaf toe dat hij al jarenlang een drugs- en alcoholverslaving heeft. Het bakken met geld die hij verdiende, ging hier dan ook naartoe, waardoor hij enorm in de schulden zat. Hij moest een schuld afbetalen van maar liefst 450.000 euro. Op het moment dat hij dit grote geheim openbaar maakte, besloot Wim om zijn leven om te gooien door een loodzwaar traject aan te gaan. In ditzelfde jaar bracht hij zijn bestseller uit. Het boek werd zo goed door mensen omarmd, waardoor hij meerdere prijzen ontving. In de biografie is onder andere te lezen waarom de voetballer verslaafd werd. Hij vertelt hierin dat hij het niet deed voor plezier. Wim ervaarde een enorme prestatiedruk door zijn werkzaamheden en hij wist niet hoe hij hier mee moest omgaan. Wim beschrijft zijn biografie als: “Het is geen stoer boek met drugs en vrouwen, het is een eenzaam verhaal waarvoor ik me diep schaam”. Na dit keerpunt duikte hij dieper in de tv-wereld. In 2016 begon Wim Kieft bij Ziggo Sport. Na Ziggo Sport was hij ook bij andere shows aan tafel geschoven, zoals Veronica Inside en de spin-off Veronica Offside. Wim Kieft was ook in te huren als spreker, waarbij voornamelijk het onderwerp verslaving en afkicken centraal stond. En in De Telegraaf zijn colums van Wim Kieft te vinden over voetbal.

Wim Kieft ziet het licht het einde van de tunnel

Na jarenlang staan bij verschillende omroepen en lezingen geven door het hele land laat Wim Kieft in 2019 weten dat hij eindelijk zijn schuld heeft afbetaald. Hij woont samen met zijn vriendin Suzanne in Haarlem in een herenhuis die hij heeft gekocht voor 1.285.000 euro. Ondanks zijn donkere jaren heeft hij Wim Kieft na zijn herstel toch een flink vermogen weten op te bouwen. Als profvoetballer verdiende hij redelijk veel, maar de salarissen waren destijds niet zo hoog als vandaag de dag. Het grootste deel van zijn vermogen komt voort uit zijn tv-carrière als voetbal analist, maar hij heeft zijn geld ook slim geïnvesteerd in onder andere vastgoed projecten. En door zijn naamsbekendheid heeft hij ook vele verschillende merken en sponsordeals binnengehaald. Het exacte vermogen van Wim Kieft is niet bekend, maar het geschatte bedrag ligt rond de € 1,1 miljoen euro.

wim kieft Torino

wim kieft voetbal

Leave a Comment