U houdt vast en zeker van wijn. Als wij u goed inschatten kiest u daarbij voor kwaliteit en smaak maar moet het qua prijs wel een beetje leuk blijven. Er is een nieuw initiatief dat u dan zeker ook zal aanspreken, namelijk WineClub (www.wineclub.nl). Dat is een wijnhandel waar u een abonnement kunt nemen op een maandelijkse wijnbox. De wijnbox bevat drie genummerde flesjes van 100ml – precies de inhoud van een glas – waardoor deze eenvoudig naast elkaar geproefd kunnen worden en online beoordeeld. Met iedere wijnbox leer je meer over wijn: van geen idee naar sommelier. Je kiest voor rood of wit of voor een om en om abonnement en is er een wijn waarvan u denkt ‘daar wil ik wel een paar flesjes van soldaat maken’, dan bestelt u die en heeft u een paar dagen later die flessen in huis.>>

how_it_works_wijnproeverij

U houdt vast en zeker van wijn. Als wij u goed inschatten kiest u daarbij voor kwaliteit en smaak maar moet het qua prijs wel een beetje leuk blijven. Dat blijkt ook wel een beetje uit de respons op aandacht die wij in het verleden bijvoorbeeld hebben besteed aan de wijnen en aanbiedingen van internet wijnhandel www.wijnig.nl. Nu is er een nieuw initiatief dat u zeker ook zal aanspreken, namelijk WineClub (www.wineclub.nl) . Dat is een wijnhandel waar u een abonnement kunt nemen op een maandelijkse wijnbox. U hoeft dan niet langer de kaartjes in de supermarkt of speciaalzaak te volgen voor het vinden van een goede fles wijn, of boekjes door te spitten. Uw favoriete wijnen ontdekt u gewoon thuis. De wijnbox bevat drie genummerde flesjes van 100ml – precies de inhoud van een glas – waardoor deze eenvoudig naast elkaar geproefd kunnen worden en online beoordeeld. Met iedere wijnbox leer je meer over wijn: van geen idee naar sommelier. Je kiest voor rood of wit of voor een om en om abonnement en is er een wijn waarvan u denkt ‘daar wil ik wel een paar flesjes van soldaat maken’, dan bestelt u die en heeft u een paar dagen later die flessen in huis.

Ontdek je favorieten
“Mensen vinden het vaak lastig om een goede fles wijn te vinden of kopen steeds dezelfde wijn om teleurstelling te voorkomen. Met WineClub krijg je inzicht in je smaak door verschillende wijnen te proeven en te beoordelen. Zo wordt het vinden van je favorieten een stuk eenvoudiger”, zegt Vincent van Leeuwen, oprichter van WineClub. “Daarnaast is de wijnwereld onnodig complex, en een wijncursus volgen kost veel tijd en geld. Via een wijnproeverij aan huis maken we het ontdekken van wijn laagdrempeliger én leuker.

Proefpanel
Alle wijnen worden met zorg uitgezocht door WineClub. “Iedere maand kiest ons deskundige proefpanel de nieuwe wijnen. We zoeken altijd naar uiteenlopende smaken en veel afwisseling. Onze wijnbox moet iedere maand weer een verrassing zijn”, aldus Van Leeuwen.

Hoe het werkt
WineClub werkt met een flexibel abonnement. Klanten kiezen op de website voor het soort wijnbox dat ze willen ontvangen en voor de bezorgfrequentie: maandelijks of om de maand. De bezorging van de boxen geschiedt via de brievenbus, thuisblijven is dus niet nodig. Na het proeven kan iedere wijn online beoordeeld worden en leert een korte test welke wijn in welk flesje zat. Door de meegeleverde wijninformatie en toenemende proefervaring leer je steeds meer van wijn. Van geen idee naar sommelier. Op ieder moment is het abonnement eenvoudig te wijzigen, te pauzeren of op te zeggen.
Inclusief bezorging kost een wijnbox € 12,50 of € 17,50, afhankelijk van het niveau van de wijnen. Alle wijnen uit de box zijn direct na te bestellen. Zo’n bedrag voor drie miniflesjes, dus 3 glazen, lijkt erg stevig, maar om zelf drie wijnen naast elkaar te kunnen proeven moet je drie flessen kopen. Daar zitten altijd teleurstellingen bij. Bovendien wordt dit thuisbezorgd en dat is natuurlijk ook niet gratis. Bevalt een wijn erg goed, dan kun je deze al vanaf 3 flessen nabestellen. Vanaf 12 flessen betaal je geen bezorgkosten meer. Voorlopig blijven alle wijnen in de collectie, dus ook na een paar maanden moet uw favoriete wijn nog leverbaar zijn. In de toekomst zal WineClub waarschijnlijk wel de ‘slechtst’ beoordeelde (en minst nabestelde) wijnen uitfaseren. Met de prijsstelling zit WineClub aande onderkant van de markt. Dat kan omdat ze zelf geen pand hebben of voorraad aanhouden. De gemiddelde prijs per fles in het doosje van EUR 12,50 bedraagt EUR 7,50 en in het doosje van EU 17,50 is dat EUR 15,-.

De oprichters
De mensen achter WineClub, Vincent van Leeuwen (1985), Radboud Rijpkema (1985) en Laurens van Leeuwen (1987), delen hun passie voor ondernemen en wijn. Zo waren ze al eerder actief in een accelerator programma van Rockstart en richtten ze het eerste gastronomische blog voor mannen op: Gastroman. Na het gezamenlijk volgen van een wijncursus en het jarenlang organiseren van proeverijen kwam het idee voor WineClub. De oprichters streven ernaar binnen twee jaar minstens 100.000 wijnboxen te verzenden binnen Nederland en op deze manier steeds meer consumenten hun favoriete wijnen te laten ontdekken. Leuk initiatief! Zie www.wineclub.nl en www.facebook.com/dewineclub .

wijnbox

Leave a Comment