ClassyLiving: sublieme ruimte in Rossum voor al je dromen

Bij het zoeken naar leuke huizen voor ClassyLife proberen wij een bovengrens van 1 miljoen aan te houden. Dat is immers al een immense berg geld en huizen in deze prijsklasse worden alleen gekocht door de happy few. Maar soms kom je iets tegen dat mensen gewoon móeten zien. Omdat het een uniek huis is. Omdat het prachtig ligt. Of omdat het ondanks een hogere prijs toch super concurrerend is. Want terwijl momenteel voor helemaal-niet-bijzondere rijtjeshuizen in Amsterdam soms al twee miljoen durft te worden gevraagd, koop je bij gespecialiseerde makelaars als Buitenstate of Bijzonder Wonen voor belangrijk minder geld sublieme kastelen. En als je de keus hebt om je kinderen op te laten groeien in druk en vies Amsterdam of op een heerlijke schone en rustige plaats op een uur rij-afstand, wat doe je dan? Precies.  Wij vinden het echt een waanzinnig onweerstaanbaar en creatief huis!

Maasdijk 12 ROSSUM  Vraagprijs € 1.250.000 k.k.

Bij Bijzonder Wonen makelaars in Bruchem, een van de leukste en aardigste makelaars in ons land, staat een klein aantal prachthuizen boven een miljoen te koop die stuk voor stuk even aantrekkelijk zijn. Wij kozen nu voor dit huis in Rossum, vanwege de uitstraling, ruimte en locatie. De volgens de verkopers uitstekend onderhouden ‘Maashoeve’ heeft aan de dijkzijde een fenomenaal uitzicht op de uiterwaarden en rivieren en aan de achterzijde een lommerrijke zonnige binnentuin met koetshuis, oprijlaan en idyllische boomgaard. De indeling: vestibule, hal, woonkamer annex bibliotheek met erker en openhaard, woonkeuken met Aga cooker, bijkeuken annex strijkkamer, gastenslaapkamer met badkamer op tuinniveau. Hal met aangrenzende terrassen, dijkkamer met houtkachel, slaapkamer met erker, kleedkamer en comfortabele badkamer op dijkniveau. Twee riante slaapkamers en een derde badkamer onder de geïsoleerde kap op de tweede verdieping.

In het mooie dorp Rossum komen bij sluis Sint Andries de rivier de Waal en de Maas samen. Het dorp ligt op een kwartiertje van ‘s-Hertogenbosch en een half uur van Utrecht. De A2 is in vijf minuten te bereiken. Het dorp telt ongeveer 2.500 inwoners. Alle basisvoorzieningen zoals een supermarkt (met zondagsopening), een huisartspraktijk, een openbare basisschool, twee kinderdagverblijven met BSO en diverse sportclubs (zoals voetbal- en tennisclub) zijn aanwezig. Ook is er een hotel in het dorp, enkele gezellige restaurants en een bruisende pub. Er zijn veel mogelijkheden tot het beoefenen van watersporten en golf in de nabije omgeving, en er zijn prachtige fietsroutes langs Waal en Maas, door het natuurgebied de Hurnse Kil en richting de Betuwe. Op 6 kilometer afstand ligt het vestingstadje Zaltbommel met alle voorzieningen, talloze sportclubs waaronder een hockeyclub, voetbalclub en tennisclub, muziekschool, station, diverse leuke winkels waaronder een Hema, talloze restaurants en horecagelegenheden, een theater en een grote middelbare school.

Gemeentelijk monument
Bruto-inhoud woning: circa 1.750 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: 430 m2
Perceeloppervlak: 2.073 m²
Bouwjaar: 1911

Indeling begane grond / tuinniveau:
Via een brede entree komt u in de vestibule met de originele terrazzo vloer. Doordraaiende deuren met het authentieke hang- en sluitwerk geven toegang tot de riante hal. Aan de rechterzijde van de hal bevindt zich een prachtige werkkamer annex bibliotheek. Dit vertrek is ingericht met vaste boekenkasten en een houtgestookte openhaard. Er is een erker met hoge ramen met bovenlichten met roedeverdeling, houten rolluiken, afgetimmerde radiatoren en een schitterend authentiek plafond.

Aan de linkerzijde van de hal is de woonkeuken. Deze is ingericht met een ambachtelijk gemaakt keukenmeubel met een hardstenen werkblad, een hardstenen spoelbak en een Aga cooker. De vloer is er net als in de hal en vestibule uitgevoerd in terrazzo met rondom een donkere plint. In de keuken is zowel een loopdeur als twee openslaande tuindeuren. Op deze verdieping is verder nog een grote slaapkamer met aangrenzende eenvoudige badkamer met ligbad, een grote garderoberuimte, strijkkamer en een witgoedruimte.

Indeling eerste verdieping / dijkniveau:
Vanaf de dijk is via een groot panoramaterras de voordeur te bereiken. Achter deze voordeur ligt de hal met schouw, houtkachel en trappenhuis. De authentieke parketvloer en de gaaf bewaarde kozijnen met bloktandbekroning rond de originele paneeldeuren springen meteen in het oog. Aan de voorzijde van het pand is de dijkkamer met panoramisch uitzicht en rookkanaal. Vanuit deze dijkkamer is een tuingericht dakterras bereikbaar. Vanuit de hal geeft een glasdeur met hoog bovenlicht toegang tot een groot 2e dakterras. Op deze verdieping bevindt zich eveneens de masterbedroom met erker en openhaard. Vanuit de hoge ramen met 12-ruits bovenlichten is er zicht op de lommerrijke tuin. De aangrenzende kleedkamer is geheel in stijl van de woning met fraaie paneeldeuren en bloktandbekroning. Via de kleedkamer en vanuit de hal is de badkamer te bereiken. Door de riante opzet is deze ruimte heerlijk om je ‘s avonds met een goed boek terug te trekken in bad. De badkamer is voorzien van alle comfort, waaronder vloerverwarming. Er zijn hoge ramen waar de avondzon kan binnenvallen en dubbele deuren naar het dakterras.

Indeling tweede verdieping:
Deze verdieping is verdeeld in twee slaapkamers en een badkamer. De twee slaapkamers zijn buitengewoon riant. Eén van de kamers beschikt over een balkon en de andere heeft een panoramisch venster met zicht op de tuin. Uiteraard is er ook op deze verdieping een sanitaire ruimte. Deze is ingericht met een douche, wastafel en toilet. Vanuit de dakkapel is weids uitzicht op de uiterwaarden en de rivieren.

Bijzonderheden:
Maashoeve is in 1911 gebouwd op de meest markante locatie van het geliefde dorpje Rossum, aan de dijk met op dijkniveau uitzicht op zowel de Waal als de Maas. Het pand verkeert in bouwkundig in zeer goede conditie. Zo zijn recent de goten vernieuwd, de platte daken vervangen, voegwerk gerestaureerd, de kap deels voorzien van nieuwe natuurleien en is het schilderwerk onder handen genomen. Het pand is aangewezen als gemeentelijk monument en bevat nog vele authentieke details. Zo zijn er originele parketvloeren, authentieke terrazzovloeren, diverse schouwen, paneeldeuren, cassetteplafonds en vele ingebouwde kasten. Het geheel wordt verwarmd door een aardgasgestookte verwarmingsinstallatie met een Intergas HR ketel uit 2016. Voor de badkamer op de 2e verdieping en de vloerverwarming in de badkamer op de 1e verdieping is een tweede HR ketel aanwezig. Er is een multi-roomsysteem van Linn in vijf kamers, met onder andere ingebouwde speakers in de badkamer en woonkeuken.

Aan de dijk is een brede poort met een op afstand bedienbaar hek. Deze geeft toegang tot een goed berijdbare inrit naar het voormalige koetshuis. Het koetshuis heeft een oppervlak van 81m2 en een grote hoge zolder met mogelijkheden. Deze riante zolder is geheel bevloerd, ligt onder een beschoten kap en is met een vaste trap toegankelijk. In het koetshuis bevindt zich ook nog een berging voor fietsen, tuingereedschap etc.. Het koetshuis is voorzien van krachtstroom (ideaal om een elektrische auto te laden), water en riolering en een elektrisch bedienbare sectionaldeur. In de richting van het woonhuis grenst aan het koetshuis een stenen schuur van 40m2 met zolderverdieping. Aan het eind van de oprit ligt in een oase van rust en privacy een appel-, pruimen- en perenboomgaardje, omgeven door een kronkelende “buxusslang”. Vanuit de hangmat is er prachtig zicht op kerktoren. De tuin bij het pand is ingericht als onderhoudsvriendelijke siertuin met volwassen heesters, grote bomen, gazon en diverse terrassen en paadjes van gebakken klinkers.

Bijzonder Wonen Makelaardij       
Peperstraat 29
5314 AM Bruchem
t: 0418-680050
f: 0418-680364
i: www.bijzonderwonen.com
e: info@bijzonderwonen.com

You must be logged in to post a comment