In de herfstmaanden is het heerlijk om het binnenshuis gezellig en knus te maken. Hoe guurder het weer buiten is, hoe sfeervoller je je woning kunt inrichten! Daarom is de herfst bij uitstek hét seizoen om voor meer aankleding in je interieur te zorgen. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Het lukt met onze interieurtips voor het najaar!

Kaarsjes aan

kaarsen-thuis

Waar we direct aan denken voor meer gezelligheid in huis? Kaarsjes! Van waxinelichtjes tot dinerkaarsen, het liefst hebben we verschillende kaarsen branden in de woonkamer. Je kunt soms zelfs de reguliere verlichting uit laten staan wanneer je genoeg kaarsen brandt in huis. Verzamel een mooie set aan goedkope kaarsen in huis, in verschillende groottes en kleuren. Ook de geur kan uiteraard een rol spelen; met een lekkere geurkaars haal je sfeer écht in huis! Eén ding is zeker: van kaarsen kun je er eigenlijk nooit genoeg in huis hebben. Op de eettafel, in de vensterbank, op het tv-meubel en bij de bijzettafel – ze staan overal fraai.

Dekentje op de bank

Als het buiten kouder wordt, is het comfortabel om ’s avonds op de bank onder een dekentje te kunnen kruipen. Ga daarom op zoek naar een mooie plaid voor op de bank! Een gebreid design bijvoorbeeld, of juist een fleece dekentje: je hebt genoeg om uit te kiezen. Ga het liefst voor een groot exemplaar, zodat je er volledig onder past. Geen koude voeten voor jou!

Herfststukje maken

In de natuur kun je veel moois vinden: maak er een herfststukje van. Ga buiten op zoek naar kastanjes, eikeltjes, herfstbladeren, takken en besjes, waar je vervolgens mee kunt knutselen. Laat je creativiteit de vrije loop! Zo creëer je het leukste herfststukje. Je kunt er andere accessoires bij combineren, zoals een waxinelichtje in een houder, kunststof paddenstoeltjes en een beeldje van een egel of eekhoorn.

Herfstkleuren in het interieur

warme-woonkamer

Tot slot nog een wat algemenere tip: laat de typische herfstkleuren terugkomen in je woning. Zo haal je ook al direct die knusse sfeer naar je interieur toe! Geel, oranje, rood, bruin en groen: een combinatie van deze kleuren staat beeldig in de woonkamer. Ga bijvoorbeeld tevens op zoek naar kussentjes, vloerkleden of andere accessoires in deze kleuren. Combineren mag! Op die manier kom je het najaar vol gezelligheid door.

Pompoenen ter decoratie

Ook pompoenen zijn ideale decoratiestukken voor de herfstmaanden. Er zijn zelfs verschillende boerderijen te vinden die herfstmarkten organiseren, waar je de mooiste pompoenen kunt kopen! Maak thuis het liefst een setje van verschillende pompoenen, waaronder bijvoorbeeld ook kalebassen, die je naast elkaar zet. Wissel af met kleuren en groottes, om voor voldoende variatie te zorgen. Dit kun je uiteraard ook goed combineren met het herfststukje, waar we het hierboven al over hadden.

Leave a Comment