Op het moment dat je een eigen bedrijf hebt kun je op zo’n moment komen dat je meer bedrijfsauto’s wilt, of nog geen bedrijfsauto hebt en deze graag wilt toevoegen aan je bedrijf. Afhankelijk van hoeveel auto’s je nodig hebt, kan het best een grote uitgaven zijn op het moment dat je deze wilt kopen. In veel gevallen is het dan ook slimmer en beter voor je cashflow om een zakelijke auto te leasen in plaats van te kopen. Bij de traditionele manier van leasen betaal je een vast maandelijks bedrag en inruil daarvoor krijg je een nieuwe auto. Tegenwoordig kun je ook kiezen voor een zakelijke occasion lease waardoor je je maandelijkse kosten stukken lager kunt houden.

Wat is een occasion lease precies?

auto-rijden-sneeuw

Wanneer er wordt gesproken over een occasion lease heb je het over een gebruikte auto. Als bedrijf zijnde kun je er dan voor kiezen om een gebruikte auto, die overigens in een goede staat verkeerd, te leasen. In tegenstelling tot het leasen van een splinternieuwe auto kun je met deze vorm van leasen enorm veel geld besparen. Doordat de auto’s namelijk gebruikt zijn, betekend dit niet dat ze niet in een goede staat verkeren.

De kostenbesparing

De voornaamste reden waarom je voor een occasion lease zou kunnen gaan is doordat je er flink mee kunt besparen. Zodra een nieuwe auto de weg op gaat, verliest dit namelijk erg snel zijn waarde in de eerste jaren. Dit resulteert erin dat gebruikte leaseauto’s dus voor minder kunnen worden geleased waar jij als ondernemer van kan profiteren. Op deze manier wordt zakelijk leasen dus een stuk aantrekkelijker voor jouw bedrijf.

Profiteer van een snelle levering en een ruim aanbod

auto-bergen

Zodra je een keuze hebt gemaakt en een leaseauto hebt uitgekozen, zal hier normaal gesproken best wat tijd overheen kunnen gaan voordat je deze daadwerkelijk kunt gebruiken. Bij een occasion lease zakelijk van Dutchlease is dit echter niet het geval. Een occasion lease kun je in sommige gevallen binnen 1 werkdag al meenemen waardoor je niet met een bepaalde wachttijd krijgt te kampen en meteen kunt profiteren van jouw bedrijfsauto.

Daarnaast is het grote voordeel van een occasion lease dat je een ruime keuze hebt uit diverse soorten, merken en prijzen. Dit geeft flexibiliteit waardoor je altijd wel een passende bedrijfsauto kunt vinden.

Is het dus slim om een occasion te leasen?

Voor kleine en middelgrote bedrijven kan het zeker slim zijn om voor een occasion lease gaan. Je bespaart hierdoor een hoop geld maar kunt wel profiteren van de voordelen. Afhankelijk van je cashflow is het dus zeker een aanrader om eens te kijken naar opties voor een zakelijke occasion lease.

Leave a Comment