Moeders met een eigen bedrijf zitten vaak in een spagaat tussen de activiteiten voor hun bedrijf en activiteiten voor het gezin. Voor Marieke Anthonisse, eigenaresse van Zakenmam, was dat de reden om een agenda te ontwikkelen die de werk- en privéagenda combineert. Je bent immers zakenmam of niet! De Zakenmam Agenda 2018 helpt ondernemende moeders om overzicht te houden in hun drukke leven. Een groot aantal van de 500.000 vrouwelijke ondernemers in Nederland (!) is ook moeder. Marieke merkte dat er behoefte was aan een speciale agenda die zowel de zakenvrouw als de moeder centraal stelt. Geen digitale agenda, maar van ‘ouderwets’ papier. Dat blijft toch overzichtelijker. De eerste editie voor 2017 werd een succes. Reden om in 2018 wederom een nieuwe agenda uit te brengen en daarmee ook nog meer de publiciteit te zoeken.>>

Moeders met een eigen bedrijf zitten vaak in een spagaat tussen de activiteiten voor hun bedrijf en activiteiten voor het gezin. Voor Marieke Anthonisse, eigenaresse van Zakenmam, was dat de reden om een agenda te ontwikkelen die de werk- en privéagenda combineert. Je bent immers zakenmam of niet! De Zakenmam Agenda 2018 helpt ondernemende moeders om overzicht te houden in hun drukke leven. Een groot aantal van de 500.000 vrouwelijke ondernemers in Nederland (!) is ook moeder. Marieke merkte dat er behoefte was aan een speciale agenda die zowel de zakenvrouw als de moeder centraal stelt. Geen digitale agenda, maar van ‘ouderwets’ papier. Dat blijft toch overzichtelijker. De eerste editie voor 2017 werd een succes. Reden om in 2018 wederom een nieuwe agenda uit te brengen en daarmee ook nog meer de publiciteit te zoeken.

Zakenmoeders zitten knel
Marieke ziet in haar dagelijks werk dat veel vrouwen met een eigen bedrijf en een gezin knel zitten tussen de zakelijke – en de privé agenda. “Een moeder wordt al snel geleefd, waardoor de focus op het bedrijf wegzakt. Elke dag is er afleiding van activiteiten op school, clubjes, feestjes, vakanties en andere zaken. Daarnaast zijn er ook in het bedrijf allerlei dingen te doen. Ik zie veel vrouwen die geen heldere doelen stellen, die het moeilijk vinden om een realistische planning te maken en die zich te veel laten leiden door de waan van de dag.” Als expert op het gebied van plannen en organiseren vond Marieke dat deze agenda er daarom moest komen. Ze gelooft in plannen als middel om meer rust en overzicht te creëren in het drukke leven van moeders met een eigen bedrijf.

Zakenmam Agenda 2018
De Zakenmam Agenda 2018 bevat handige kwartaal- en weekoverzichten voor een goede lange – en korte termijnplanning. Er is volop ruimte voor notities, een cadeauplanner en elke maand een focuspagina om onder andere getallen op bij te houden, zoals kilometers en inkomsten. De agenda is mooi vormgegeven en bevat prachtige kunstwerken. Zo kijkt de gebruiker aan het eind van het jaar terug op een geweldig 2018 waarin zowel het bedrijf, als de ondernemende moeder en het gezin konden groeien en bloeien! De agenda heeft een hardcover met een ronde rug en twee leeslinten. Hij bevat 198 pagina’s, heeft een formaat van 19,8 x 25 cm en kost € 34,99 (inclusief verzending in Nederland). Zie www.zakenmam.nl, waar ook een aankondiging staat van een speciaal evenement in november dat door Marieke voor zakenmams wordt georganiseerd.

 

Leave a Comment