In de vele afgelopen maanden boden wij u elke vrijdag een smakelijk recept aan, dat wij voor u vonden en kozen op het wereldwijde web. De ene keer bij een verrassend kookblog, de andere keer bij bijvoorbeeld een promotie-organisatie. Twee keer kregen we te maken met narrige dames die wel alles doen om meer bekendheid te genereren, maar toch bitchy mailden ‘je hebt geen toestemming gevraagd’. Hen slaan wij voortaan wel over. Er zijn duizenden recepten van mensen die het wel super leuk vinden als een magazine als ClassyLife aandacht aan hen besteedt. Voor deze keer besloten wij echter iets heel anders te doen, namelijk u inspireren en motiveren zonder kant en klaar recept. Vorige week publiceerde De Volkskrant een artikel over en met Willem Sodderland, de oprichter van Seamore. Hij is de bedenker en producent van I SEA PASTA, 100% zeewier vermomd als tagliatelle. Dat is een lekker, gezond en duurzaam alternatief voor pasta. Ga daarmee eens aan de slag!>>

zeewier3

In de vele, vele afgelopen maanden boden wij u elke vrijdag een smakelijk recept aan, dat wij voor u vonden en kozen op het overvolle wereldwijde web. De ene keer bij een verrassend kookblog, de andere keer bij bijvoorbeeld een promotie-organisatie van groenten, vlees, vis of wat dan ook. Twee keer kregen we te maken met narrige dames die wel alles doen om meer bekendheid te genereren, maar toch bitchy mailden ‘je hebt geen toestemming gevraagd’. Over de noodzaak daarvan in deze tijd van digitale communicatie kun je twisten; wij zorgen altijd voor bronvermelding, voor aandacht voor een door de blogster geschreven boek, enzovoorts. Maar hen slaan wij dan voortaan wel over. Er zijn duizenden recepten te vinden van mensen die het wel super leuk vinden als een magazine als ClassyLife aandacht aan hen besteedt.

Voor deze keer besloten wij echter iets heel anders te doen, namelijk u inspireren en motiveren zonder kant en klaar recept. Vorige week publiceerde De Volkskrant een artikel over en met Willem Sodderland, de oprichter van Seamore. Hij is de bedenker en producent van I SEA PASTA, 100% zeewier vermomd als tagliatelle. Dat is een lekker, gezond en duurzaam alternatief voor pasta. Na een geslaagde crowdfunding op Oneplanetcrowd kon Seamore een enorme oogst in Ierland doen. Het resultaat daarvan, gedroogd zeewier, is sinds kort te koop in meer dan 500 winkels van Albert Heijn en Plus. Dat zeewier, Himanthalia, wordt duurzaam geplukt in de schone wateren van West Ierland. Het wordt alleen gedroogd en verder niet bewerkt, lijkt op donker groene tagliatelle, heeft een neutrale smaak en een ‘al dente’ bite. I sea pasta bevat veel vezels, vitaminen en mineralen en weinig koolhydraten en calorieën. Het is biologisch, glutenvrij en veganistisch.
Zeewier wordt gezien als dé duurzame voedingsbron van de toekomst: er is geen land, extra water, kunstmest of bestrijdingsmiddel voor nodig. Honderden early adopters kookten al met I sea pasta en laten zien dat het geweldig werkt in klassiekers als pasta bolognese en carbonara maar ook een extra dimensie geeft aan salades, quiches, soepen. Meer informatie over deze bijzondere, uhm, groente vindt u op www.seamorefood.com en op https://www.facebook.com/seamorefood/?fref=ts. Op de website vindt u onder het kopje ‘inspire’ de meest uiteenlopende berichten van social media met foto’s, recepten en ervaringen. Gewoon proberen en u laten verrassen!

zeewier2

Leave a Comment