De dagen worden langer en de temperaturen kruipen omhoog. Dat kan maar een ding betekenen. Het is weer tijd om vakantieplannen te gaan maken! De zomer komt steeds dichterbij, dus als je nog geen plannen hebt gemaakt, dan is het tijd om hier mee te beginnen. Steeds vaker wordt er gekozen voor een zeilvakantie in het buitenland. Maar wat komt hier nu allemaal bij kijken? In dit artikel lees je een aantal dingen waar je aan moet denken als je gaat zeilen in het buitenland!

Vaarbewijzen

Het vaarbewijs is misschien wel een van de belangrijkste dingen als je wilt gaan zeilen in het buitenland. Je kunt namelijk geen zeiljacht huren als je niet over het juiste vaarbewijs beschikt. Een verhuurder wil tenslotte eerst zeker weten dat je genoeg ervaring hebt met zeilen, voordat hij of zij je een zeiljacht verhuurt.

zeilboot-griekenland

Welk vaarbewijs je precies nodig hebt voor het huren van een boot, dat hangt af van een aantal dingen. Zo maakt het natuurlijk uit wat voor boot je wilt huren. Voor het huren van een klein rubberbootje heb je over het algemeen geen speciale papieren nodig. Wil je een groter zeiljacht huren, dan moet je wel een vaarbewijs hebben. Welk vaarbewijs dat precies is, dat is lastig op voorhand te zeggen. Dat kan verschillen per verhuurbedrijf, maar ook per land. Bij een boot huren Kroatië wordt er bijvoorbeeld vaak om een ander vaarbewijs gevraagd dan bij het huren van een boot in Griekenland.

Verzekeringen

Zeilen brengt bepaalde risico’s met zich mee. Zeker als je in het buitenland gaat zeilen, kan er het een en ander misgaan. Het is sterk aan te raden om hiervoor de juiste verzekeringen af te sluiten. Zo kun je een reisverzekering met dekking voor bijzondere sporten afsluiten, of kun je kijken of je je bestaande reisverzekering kunt uitbreiden met deze dekking. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus het is echt verstandig om dit goed uit te zoeken.

Flottielje zeilen

De reden dat veel mensen ervoor kiezen om niet in het buitenland te gaan zeilen, is omdat ze de wateren er niet kennen. Zeilen op een plek waar je nog nooit geweest bent, brengt namelijk de nodige risico’s met zich mee. Dat is waarom steeds meer mensen kiezen voor flottielje zeilen. Je vaart hierbij in een groep van zo’n 10 andere zeiljachten. Op een van deze zeiljachten vaart een groep begeleiders die de reis in goede banen leiden. Zij briefen je iedere dag over het weer, de eindbestemming en de highlights die je onderweg tegen kunt komen. Je bent verder vrij om je eigen route te zeilen. In een flottielje ben je dus heel vrij om je eigen plan te trekken, maar je profiteert wel van de kennis en ervaring die de begeleiding meebrengt.

Leave a Comment