Helaas komt het wel eens voor dat bepaalde onderdelen binnen je iPhone het begeven. Het kan zijn dat het beeldscherm van je toestel in duizend stukjes ligt waardoor je niet eens meer kan lezen wie je belt. Naast het kapotte iPhone scherm, is de Apple iPhone batterij ook wel eens aan vervanging toe. Niets is vervelender dan een iPhone die het maar een halve dag volhoudt voordat je hem alweer moet opladen. Je wilt natuurlijk niet meteen een nieuwe iPhone kopen, omdat hier een tegenwoordig een best prijskaartje aan zit. Je kiest daarom voor een reparatie. Je kunt deze reparatie laten uitvoeren door reparatiespecialisten, maar uiteraard kun je deze zelf ook uitvoeren. In dit artikel lees je welke stappen je moet volgen tot het zelf repareren of laten repareren van jouw iPhone.

Het zelf repareren van je eigen iPhone

iphone-reparatie

Op het internet zijn tegenwoordig tal van reparatiehandleidingen te vinden die jou zo optimaal mogelijk kunnen ondersteunen tijdens het repareren van je eigen iPhone. Elk probleem heeft zijn eigen handleiding. Achterhaal dus eerst wat het probleem is bij je iPhone voordat je een handleiding uitzoekt. Voor een kapotte iPhone speaker heb je een andere handleiding nodig dan voor een iPhone batterij die niet goed meer functioneert.

Het is handig om te kiezen voor een reparatiehandleiding die ondersteunt wordt door middel van beeldmateriaal. Hierdoor is het makkelijker om de verschillende stappen te volgen. Daarnaast wordt in de video weergeven welke iPhone onderdelen en gereedschap je nodig hebt. Alles wordt zo duidelijk mogelijk gemaakt.

Nadat je de juiste reparatiehandleiding gevonden hebt, is het heel belangrijk om rustig te blijven tijdens het gehele reparatieproces. Er is niets frustrerender dan opnieuw te moeten beginnen met alle stappen, omdat je overhaast gewerkt hebt. Door het overhaast werken raak je al gauw het gehele overzicht kwijt. Wees daarom voorzichtig en neem alle tijd die je nodig hebt tijdens het proces. Jij bepaalt namelijk zelf hoelang je over de reparatie kunt doen, je zit niet vast aan een bepaalde tijdsdruk.

Het laten repareren van je iPhone

telefoon-iphone-gebruiken

Er zijn gelukkig op dit moment veel reparatiebedrijven te vinden die jouw iPhone eenvoudig en snel kunnen repareren. Deze bedrijven beschikken namelijk over reparatiespecialisten die al je zorgen kunnen ontnemen. Het is allereerst belangrijk om te kiezen voor het juiste bedrijf. Deze keuze kun je maken door de verschillende aanbieders te vergelijken op de recensies en beoordelingen. In de recensies kun je lezen welke ervaringen andere klanten hebben met het bedrijf. Zo krijg je meteen een duidelijk beeld van de juiste aanbieder. Naast de recensies kun je ook kijken naar het aantal positieve beoordelingen.

Om de juiste aanbieder te kiezen is het ook belangrijk om de reparatiebedrijven te vergelijken op de prijzen die ze hanteren. Je wilt natuurlijk niet te veel betalen voor een reparatie als dat niet nodig is. Vergeet niet dat bepaalde reparaties gewoon duurder zijn om uit te voeren ten opzichte van andere reparaties.

Je betaalt voor een iPhone 8 scherm reparatie uiteraard veel meer dan voor een iPhone 7 batterij reparatie. Bij een scherm reparatie moet natuurlijk de LCD ook vervangen worden, waardoor er meer handelingen plaatsvinden tijdens de reparatie.

Leave a Comment