Bakken in de zon of naar de zonnebank gaan, is slecht voor je huid en voor je gezondheid (en dat is vast geen verrassing). Maar je kunt ook op een veilige manier, bijvoorbeeld met een zelfbruinende spray of een ander zelfbruinend product, een prachtige bruine gloed krijgen. Om de beste resultaten te behalen, kan je beter in goede producten investeren. Een van de leiders in de zelfbruiner branche, zijn MineTan producten, speciaal ontworpen om professionele resultaten te leveren. Het gehele assortiment MineTan producten bevat ingrediënten van hoge kwaliteit die veganistisch en PETA-vriendelijk zijn.

Omdat bij het gebruik van een zelfbruinend product een prachtig eindresultaat niet altijd gegarandeerd is, zijn hier 21 tips om die kunstmatige bruine gloed er authentiek en zonovergoten te laten uitzien.

1. Voor een gelijkmatige teint exfolieer je je lichaam eerst van top tot teen voordat je een zelfbruiner aanbrengt. Om te voorkomen dat je kleurtje vlekkerig lijkt en ongelijkmatig vervaagt, kun je het beste voordat je begint een olievrije exfoliator aanbrengen (olie vormt een laagje tussen je huid en het zelfbruinende product waardoor het er vlekkerig uit kan gaan zien).

2. Breng na het douchen en het exfoliëren op je handen, van je pols tot aan je vingertoppen, op de achterzijde van je hielen en op je ellebogen en knieën een olie- en geurvrije lotion aan. Deze gebieden zijn vaak droger en absorberen meer pigment dan andere delen van je lichaam, waardoor er oneffenheden kunnen ontstaan. Als je grote poriën of een droge huid hebt, moet je ook 20 minuten voordat je je zelfbruiner gebruikt een moisturizer op je gezicht aanbrengen.

3. Plak, wanneer je een zelfbruiner spray gebruikt, de onderkant van je voeten af om je huid te bedekken voor het geval je per ongeluk in de restjes stapt. Een duidelijk teken van het gebruik van een zelfbruiner: oranje vlekken op de zolen van je voeten. Schilderstape is dik en niet moeilijk om te verwijderen als je weer klaar bent.

4. Breng de zelfbruiner altijd op een koele, droge plek aan om te voorkomen dat het uitloopt. Het is belangrijk om, voordat je de zelfbruiner aanbrengt of in de zon gaat, de dode huidcellen (die oneffenheden veroorzaken), vuil, olie en al het andere dat een laagje kan vormen tussen je huid en het product te verwijderen door te exfoliëren en je huid goed af te spoelen. Het is echter niet slim om aan de slag te gaan met de zelfbruiner in een stomende badkamer. Waarom? Vochtigheid, water en zweet kunnen de zelfbruiner laten oplossen, waardoor er een druipende smurrie ontstaat, dus gebruik het alleen op een koele, droge plaats.

5. Als je nog niet zeker weet of je zelfbruiner wel mooi vindt, probeer dan eerst make-up dat ook geschikt is voor op je lichaam en wat je weer kunt afwassen. Make-up en bronzers, die ook geschikt zijn voor op je lichaam, zijn geweldig om de huid op je benen en je armen er ‘s avonds mooi uit te laten komen en je een gloed te geven. Ze kunnen ook de zelfbruiner vervangen als je voor een avondje uit een snelle gloed nodig hebt. Aan het eind van de dag spoel je de make-up gewoon weer met water en zeep af en heb je je make-upvrije huid weer terug.

bruine-benen

6. Om met succes de zelfbruiner ook in je knokkelplooien aan te kunnen brengen, buig je je vingers zodat je eigenlijk een vuist maakt met je hand. Denk hier eens over na: je loopt niet de hele dag met je vingers gestrekt rond, dus zorg ervoor dat je alle plekje op je handen goed aanpakt zodat als je je handen beweegt geen witte plekjes ziet.

7. Sla bij het aanbrengen van een zelfbruiner op je armen en benen je ellebogen en enkels over. Omdat de huid in deze gebieden meer van het product opneemt, moet je deze gebieden bij het aanbrengen van de eerste laag overslaan. Ga na het aanbrengen van het product terug naar deze plekken en breng de restjes van het zelfbruinende product dat nog op de handschoen zit voorzichtig aan. Meng de zelfbruiner eerst een beetje om te voorkomen dat de kleur er te geconcentreerd uitziet.

8. Behandel je jukbeenderen met een kleine sponsborstel en een zelfbruiner, die speciaal voor je gezicht is gemaakt.Zelfbruiner op je gezicht aanbrengen kan best een uitdaging zijn omdat je gezicht natuurlijk het eerste is dat mensen zien. Maar als je het product onder je jukbeenderen, onder je kaaklijn en aan de zijkanten van je voorhoofd wat dikker aanbrengt en dan een dunne laag over de rest van je gezicht smeert, creëer je een subtiel contouren effect en zul je bijna niet zien dat je een zelfbruiner op hebt.

9. Breng je lichaam onmiddellijk in vorm door van top tot teen contouren te maken. Als je iemand bent die van een goede contour houdt, concentreer je de zelfbruiner dan in bepaalde gebieden op je buikspieren, je billen, je benen en je armen en creëer zo een natuurlijk gevormd effect.

10. Gebruik als je naar buiten gaat een zelfbruiner met SPF zodat je je huid kunt beschermen terwijl je toch een geleidelijke ‘bruine tint’ krijgt. Als je dol bent op die zonovergoten look en daardoor vaak het aanbrengen van zonnebrandcrème overslaat, heb je geluk! Met deze alles-in-één formules kun je je huid beschermen zonder die prachtige gloed te hoeven missen.

11. Maak het gemakkelijker om moeilijk bereikbare gebieden, zoals je rug, te bedekken door je eigen ‘aanbrengstok’ te maken. Pak een handschoen, een haarband en een borstel om je rug mee te schrobben. Trek vervolgens de handschoen over de borstelkop en wikkel de haarband om het handvat om te voorkomen dat de handschoen wegglijdt. Breng dan de zelfbruiner aan op je handschoen en breng het o deze manier op de moeilijk bereikbare plekken aan.

12. Verdeel de zelfbruiner gelijkmatig over je hand door het op het midden van je handschoen aan te brengen voordat je hem dubbelvouwt. Hierdoor kun je met behulp van de punt van de handschoen minder van de zelfbruiner op je gezicht, je handen, je ellebogen, je knieën en je voeten aanbrengen. Je zult zo ook minder snel per ongeluk te veel van het product aanbrengen en dezelfde kleur op bijvoorbeeld je gezicht en je bovenbenen krijgen.

13. Gebruik een sponsborstel om de bruiner op je handen te mengen. Na het aanbrengen van de zelfbruiner moet je het product lichtjes met een sponsborstel uitsmeren (die je los in de winkel kunt kopen). Dit egaliseert donkere vlekken en voorkomt dat er strepen verschijnen nadat de kleur zich heeft ontwikkeld.

14. Maak de palmen van je handen met een scrubmiddel schoon nadat je je zelfbruiner hebt aangebracht. Breng een kleine hoeveelheid van een scrubmiddel aan op het midden van je handpalmen en wrijf dan zachtjes je handen tegen elkaar. Zelfs als je een handschoen gebruikt om de zelfbruiner aan te brengen (een handschoen is de beste manier om ervoor te zorgen dat je huidskleur streeploos en je handpalmen kleurloos blijven), is het gemakkelijk om fouten te maken als het product nog nat is. De korreligheid van het scrubmiddel helpt bij het verwijderen van eventuele overgebleven zelfbruiner, die mogelijk op je huid terecht is gekomen. Wat je ook doet, dompel je handen niet onder in water. Volg in plaats daarvan de volgende stap om het resterende beetje van je handen te krijgen.

15. Nadat je de onderkant van je handen hebt geëxfolieerd, wrijf je je handen af met een make-up doekje om zo de exfoliator te verwijderen. Het laatste wat je wilt doen terwijl je je zelfbruiner laat drogen en laat inwerken, is je huid nat maken. Gebruik in plaats daarvan een make-up doekje om je handpalmen een beetje mee schoon te maken.

16. Gebruik een wattenstaafje of make-up doekje om de zelfbruiner op je nagels en nagelriemen te verwijderen. Nadat je de zelfbruiner zorgvuldig en gelijkmatig over je handen hebt aangebracht, verwijder je het product van je nagels en nagelriemen. Veeg om vlekken te voorkomen één voor één elke vingernagel en teennagel voorzichtig af met een doekje of wattenstaafje totdat het product is verdwenen.

17. In plaats van te wachten tot de zelfbruiner droogt, kun je als je haast hebt de huid droog blazen met een föhn om het proces te versnellen. Dit is zoveel gemakkelijker dan naakt in je badkamer staan en letterlijk te wachten totdat de zelfbruiner droog is.

18. Breng op plaatsen zoals je oksels, je ellebogen en je knieën heel lichtjes een talkvrije babypoeder aan om te voorkomen dat het product in plooitjes achterblijft. Nadat je zelfbruiner droog is en voordat je je kleren weer aantrekt, kun je wat babypoeder aanbrengen op plekken huid die tegen elkaar aankomen of zweten terwijl het product nog aan het inwerken is.

bruine-huid-zonnen

19. Leg een donker laken op bed zodat je het beddengoed niet elke keer als je een zelfbruiner gebruikt hoeft te verschonen. Als je vaak een zelfbruiner gebruikt, ben je vast wel bekend met de vervelende vlekken die een zelfbruiner achterlaat. Hoewel de resten zelfbruiner er wel uitgaan in de was, is het lastig om telkens bij het bruinen de lakens te verschonen. Probeer in plaats daarvan een bedbeschermer, een donkere hoes of een laken te gebruiken.

20. Gebruik baby wasgel en olievrije lotion om je bruine kleur te behouden. Op olie gebaseerde producten zullen je bruine teint sneller doen vervagen, dus vermijd het gebruik van producten met olie als je je bruine kleur probeert te behouden. Blijf ook uit de buurt van exfoliators en kies voor zachte reinigingsmiddelen om je bruine kleur gelijkmatig en natuurlijk te laten vervagen.

21. Als je kleur nog steeds ongelijkmatig vervaagt, gebruik dan een zelfbruiner verwijderaar om het proces van het verwijderen te versnellen. Hoe grondig je het product ook probeer te verwijderen, soms kan de zelfbruiner een hardnekkige laag achterlaten. Dus, voordat je een nieuwe laag zelfbruiner aanbrengt moet je alle oude kleurtinten met een van de onderstaande producten verwijderen.

Leave a Comment