Graszaad. Wat zou je daar nu nog aan kunnen verbeteren? Wel, blijkbaar meer dan je zo zou denken. Groenspecialist Pokon introduceert namelijk zelfherstellend gras: Graszaad Inzaai. Hoewel je het aan het zaadje niet ziet, merk je het resultaat wel wanneer het gras volgroeid is. Vliegt er tijdens het golfen, croquet of bij een sliding onverhoopt een graspol door de lucht? Geen nood! De nieuwe en unieke grassoort creëert horizontale wortels waardoor automatisch een nieuw grasplantje ontstaat. De beschadigde plekken in het gazon groeien dus vanzelf weer dicht. Het zelfherstellend gras is al enkele jaren een hit bij professionele gebruikers en wordt met name toegepast op golfbanen en voetbalvelden. Nederlandse topclubs maar ook voetbalclubs in Engeland, Spanje en Italië maken gebruik van dit unieke grastype. Maar voor kinderen is ook het gazon een ideale plek om te spelen of te sporten. Door intensieve betreding ontstaan daar echter vaak kale of beschadigde plekken. Dat is niet mooi. Dus is dit nieuwe graszaad ook voor uw tuin thuis goed nieuws! >>

gras6-WEB-900x450

Graszaad. Wat zou je daar nu nog aan kunnen verbeteren? Wel, blijkbaar meer dan je zo zou denken. Groenspecialist Pokon introduceert namelijk zelfherstellend gras: Graszaad Inzaai. Hoewel je het aan het zaadje niet ziet, merk je het resultaat wel wanneer het gras volgroeid is. Vliegt er tijdens het golfen, croquet of bij een sliding onverhoopt een graspol door de lucht? Geen nood! De nieuwe en unieke grassoort creëert horizontale wortels waardoor automatisch een nieuw grasplantje ontstaat. De beschadigde plekken in het gazon groeien dus vanzelf weer dicht. Het zelfherstellend gras is al enkele jaren een hit bij professionele gebruikers en wordt met name toegepast op golfbanen en voetbalvelden. Nederlandse topclubs maar ook voetbalclubs in Engeland, Spanje en Italië maken gebruik van dit unieke grastype. Maar voor kinderen is ook het gazon een ideale plek om te spelen of te sporten. Door intensieve betreding ontstaan daar echter vaak kale of beschadigde plekken. Dat is niet mooi. Dus is dit nieuwe graszaad ook voor uw tuin thuis goed nieuws!

Het zaaien van graszaad is een eenvoudig klusje. Hark de bovenlaag van de grond los en strooi het zaad over de grond. Hark het vervolgens goed in en geef water zodat het zaad kan ontkiemen. Dat gaat bij dit nieuwe zaad zelfs vrij snel, omdat het zelfherstellend graszaad van Pokon is verrijkt met extra startvoeding. Afhankelijk van de buitentemperatuur en van voldoende vochtigheid verschijnt een sterk en groen gazon binnen 2 à 3 weken. De beste tijd om gras te zaaien is van april tot en met september. Pokon ziet u uiteraard graag nog meer van haar producten gebruiken, dus adviseren ze om het gazon gezond, sterk en mooi groen te houden elk voor- en najaar Pokon Gazonmest Plus Kalk en in de zomer Pokon Supergroen Gazonmest. Ach ja. Het nieuwe Pokon Graszaad Inzaai is verkrijgbaar bij o.m. tuincentrum en dhz-markt vanaf € 6,99 (12,5 m2).

Leave a Comment