Veel Nederlanders kopen hun kleding tegenwoordig online. Niet gek, want dit kost je weinig tijd en moeite. Je bestelt simpelweg de kleren die je mooi vindt en wacht tot ze bij je thuis bezorgd worden. Ondanks dat de meeste mensen weleens online kleren besteld hebben, haalt lang niet iedereen ook het onderste uit de kan. Daarom vertellen wij je in deze tekst hoe je maximaal profiteert van online kleding kopen.

Koop alleen bij betrouwbare webshops

kleding-webshop

Dit lijkt misschien een open deur, maar we vinden het belangrijk om nogmaals te benoemen dat je kleding alleen bij betrouwbare webshops moet kopen. Doe je dit niet? Dan ben je jezelf misschien te dom af. Je betaalt je bestelling misschien keurig, maar er wordt uiteindelijk niets geleverd. Contact opnemen heeft vaak geen zin, want er wordt nergens op gereageerd.

Heb je mooie Stone Island kleding gezien bij een webshop en wordt deze voor een veel lagere prijs aangeboden dan elders? Hap dan niet direct toe, maar onderzoek eerst of het om een betrouwbare webshop gaat. Kijk hiervoor naar de beoordelingen en reviews van de webwinkel. Op basis hiervan kun je vaak goed inschatten of het om een betrouwbare webshop gaat of niet.

Zoek uit hoe het met de verzendkosten zit

Als je online kleding bestelt, kun je te maken krijgen met verzendkosten. Bij sommige webshops betaal je standaard verzendkosten, ongeacht het bedrag dat je besteedt. Er zijn ook webwinkels waar je geen verzendkosten betaalt als je boven een x-bedrag bestelt. Reden genoeg om je hierin te verdiepen voordat je een bestelling plaatst. Het zou immers zonde zijn als je voor 70 euro bestelt en de verzending vanaf 75 euro gratis is. In dat geval kun je beter nog een extra item bestellen, zodat de verzendkosten je bespaard blijven.

Verdiep je in de retourvoorwaarden

website-werken-drankje-laptop

Een van de nadelen van online kleding kopen is dat je het niet eerst kunt passen. Toch moet jij je hier niet door laten weerhouden om te bestellen, want je kunt kledingstukken die niet passen of die je niet mooi vindt retourneren. Verdiep je overigens wel eerst in de retourvoorwaarden voordat je een bestelling plaatst. Heb je iets uit de Stone Island sale op het oog? Kijk dan of je dit terug mag sturen. Voor afgeprijsde artikelen kunnen namelijk andere retourvoorwaarden gelden. Soms mag je kleding in de aanbieding zelfs helemaal niet terugsturen. Je voorkomt dat je voor verrassingen komt te staan als je eerst de retourvoorwaarden doorleest.

Lees reviews door

Val je eigenlijk altijd tussen twee kledingmaten in? Dan kan online kleding kopen een uitdaging zijn. Je weet immers niet welke van de twee maten je moet hebben. Sommige mensen bestellen daarom beide maten en houden alleen het kledingstuk dat het beste past. Doe je dit liever niet? Kijk dan of er reviews geschreven zijn over de kleren die je op het oog hebt. Als dit het geval is, staat er misschien ook of het artikel groot of klein valt. Dit helpt je hopelijk om de juiste maat te kiezen.

Leave a Comment