We zijn alweer aangekomen in december, dus de goede voornemens voor volgend jaar worden al voorbereid. Het grootste deel van de Nederlanders kiest voor afvallen of meer bewegen als hun persoonlijke doelen, hartstikke goed natuurlijk! Wil jij ook graag gewicht verliezen in 2022? Kijk dan hieronder voor de beste tips om af te vallen met gezond eten.

Koolhydraatarm dieet

gezond-eten

Met een koolhydraatarm dieet haal je je energie uit voedsel met eiwitten, in plaats van koolhydraten. Koolhydraten zijn suikers, zetmeel en vezels. Je weet vast dat deze veel voorkomen in brood en aardappels, maar ze zitten ook in fruit, snoep en sommige groenten. Je zal dertig tot 150 gram koolhydraten per dag innemen, in plaats van 210. Doordat je met dit dieet minder calorieën binnenkrijgt, val je af! Het internet staat vol met koolhydraatarme recepten om jou op weg te helpen.

Zelf koken

Erg belangrijk! Probeer zoveel mogelijk zelf te koken. In plaats van soep uit blik van de supermarkt, maak zelf een flespompoensoep met een recept van het internet. Eten uit de supermarkt bevat vaak veel suikers en zouten, zelfs in producten waar je het niet van zou verwachten. Wanneer je zelf kookt heb je veel beter zicht op wat je precies in je eten (en dus je lichaam) stopt en het is bovendien ook nog eens een stuk lekkerder!

Beweging

fitness-sporten

Get it moving! Serieus, afvallen gebeurt met gezond eten en met voldoende beweging. Je kan ervoor kiezen om een abonnement te nemen bij de sportschool en beginnen met krachttraining, maar er zijn ook genoeg andere opties! Met wandelen verbrand je bijvoorbeeld ook gewoon vet, maar je kan ook kiezen voor een zumbales of pilates. Het belangrijkste is dat jij een vorm van beweging vindt dat je leuk vindt! Probeer elke dag in ieder geval twintig minuten te bewegen en driemaal per week iets van intensieve sport te beoefenen.

Leave a Comment