Of het nu om nog een snelle aanschaf voor de zomervakantie gaat of om alvast wat voorbereiding op de qua weersomstandigheden onherroepelijk komende slechte maanden, er wordt een opmerkelijke stijging van het aantal zoekopdrachten naar met name een gebruikte Volvo, vooral Estates en SUV’s, gesignaleerd. Dat zijn auto’s die bij ClassyLife passen als een koekkoek bij een koekkoeksklok, dus staan wij graag even stil bij dit fenomeen.>>

Of het nu om nog een snelle aanschaf voor de zomervakantie gaat of om alvast wat voorbereiding op de qua weersomstandigheden onherroepelijk komende slechte maanden, er wordt een opmerkelijke stijging van het aantal zoekopdrachten naar met name een gebruikte Volvo, vooral Estates en SUV’s, gesignaleerd. Er blijken nogal wat mensen te zijn die de komende tijd een gebruikt Volvo model willen gaan kopen. Dat zijn auto’s die bij ClassyLife passen als een koekkoek bij een koekkoeksklok, dus staan wij graag even stil bij dit fenomeen.

 

Waarschijnlijk speelt ook een rol dat Volvo recentelijk veel nieuwe modellen introduceerde, zoals de XC60, de V60 en S60 en de XC40 (www.volvo.nl). Dan weten kenners dat er onherroepelijk flink wat oudere modellen worden ingeruild bij dealers of dat die door particulieren worden aangeboden. En deze auto’s zijn super aantrekkelijk voor mensen die wel ruimte, stijl en degelijkheid wensen, maar niet beslist in het nieuwste van het nieuwste hoeven te rijden. Daar is ook veel voor te zeggen. Je zal maar een gezin met een paar snelgroeiende ‘slopers’ hebben; dan is het wel prettig als het interieur tegen een stootje kan en je niet van elk krasje migraine hoeft te krijgen.

Oud, zo’n Volvo 940, maar een ideale gezinsverhuisauto ‘voor weinig’.

Opmerkelijke ontwikkeling daarbij is dat de belangstelling voor een goede gebruikte Volvo ook toeneemt door de toename van het aantal zakelijk gereden elektrische auto’s en door het besef dat juist de tweede auto in een gezin welbeschouwd de grootste en sterkste moet zijn.

Dat alles leidt dus tot veel bezoek aan bijvoorbeeld Marktplaats. Daar vind je immers het grootste aanbod aan auto’s die door zowel dealers als handelaren en particulieren worden aangeboden. Je kunt er heel makkelijk een aantal zoekcriteria invoeren, zoals de gewenste modellen, het model, de prijsklasse waarin je zoekt en zelfs zaken als kleur, opties, de duur van de APK en de aanwezigheid van garantie en bingo, keus te over! Natuurlijk zijn deze veelal zakelijk gereden auto’s vaak uitgerust met een dieselmotor en dat is voor particulieren wat minder interessant vanwege de hogere houderschapsbelasting en soms ook de hogere verzekeringspremie, maar wie rustig zoekt en vaker op de website terugkeert, vindt er ook voldoende keus uit benzinemodellen. Die zijn, zoals altijd bij grotere en zwaardere auto’s, nooit superzuinig maar zeg eens eerlijk: hoe veel of hoe weinig kilometers rijdt u ermee per jaar? Om diezelfde reden hoeft het ook geen probleem te zijn om een auto te kiezen die meer kilometers heeft afgelegd; als er goed onderhoud heeft plaatsgevonden gaan Volvo’s gemakkelijk een half miljoen kilometers of meer mee.

 

Weest u wel verstandig en kies liever een auto die wat duurder is maar die in onderhoud was bij officiële dealers of bij gerenommeerde algemene garagebedrijven dan de goedkoopste. En koop ook niet te oud, tenzij u zelf wat kunt sleutelen. Want je kiest dit merk vanwege de betrouwbaarheid en dan wil je niet op een donkere, natte winteravond met een auto vol kinderen op een drukke weg stilvallen.

Overigens is er wellicht nog een andere reden ook voor dat bezoek aan met name Marktplaats. Het is gewoon leuk om af en toe te kijken naar wat er te koop is, om zo op ideeën te komen en de markt alvast een beetje te leren kennen. Vergelijk het met het kijken naar huizen op funda.nl; je leert er altijd weer iets van. En als je zo af en toe kijkt, is het ook makkelijker om die zoektocht tot een optimaal einde te brengen!

Foto’s: www.123rf.com

 

Leave a Comment