De lange zomerdagen komen er weer aan en dat betekent ook dat je je tuin weer zomer klaar moet maken voor de heerlijke zomeravonden in je eigen tuin. Daarom zijn er een paar elementen die niet kunnen ontbreken tijdens deze zomeravonden en die we gaan bespreken in deze blog.

Tuinset

tuin-terras-overkapping

Als je aan een tuin denkt, dat kan er geen tuinset ontbreken, zoals de Wicker tuinset.

Let wel goed op dat je een tuintafel bij je tuin past. Er zijn verschillende soorten vormen en maten, van vierkanten tot ronde tafels en moet het goed bij de sfeer passen die je aan je tuin wilt geven. Bij een kleine tuin moet je ervoor zorgen dat het ruimtelijk oogt en kies je voor een meer compacte tafel. Bij een grote tuin kies je voor een grotere en meer centrale tafel, wat echt de eyecatcher van je tuin kan worden. Bij een ronde tafel zorgt het ervoor dat je makkelijk een stoel kan aanschuiven

Schaduwplekjes

tuintafel-betonlook-houten-poten

Wanneer de eerste zonnestralen komen en temperaturen nog niet zo heet is, willen we optimaal genieten van de zon, maar zodra het zomer wordt willen we ook kunnen afwisselen en in de schaduw genieten van de zomerse temperaturen. Daar moet ook ruimte voor gemaakt worden in de tuin, dit kan bijvoorbeeld door middel van zweefparasols. De voordelen van een zweefparasol is dat je ze op verschillende manieren kan kantelen en ook de voet van de parasol is draaibaar. Wil je een meer natuurlijke schaduwplek creëren? Dan is het verstandig om een middelgrote boom of plant te plaatsen.

Tuinaccessoires

Als de grote elementen in de tuin zijn geplaatst, kan je de sfeer aanvullen met mooie accessoires, zoals planten. Door planten te plaatsen in je tuin zorg je niet alleen voor sfeer, maar ook voor een verkoelend effect. Nog een bijkomend effect is dat het bij regen voor minder wateroverlast zorgt. Bovendien zorgt groen in je tuin ook voor meer biodiversiteit.

Om je tuin zomerklaar te maken moet je ervoor zorgen dat er een mooie tuintafel komt te staan. Ook moet je zorgen voor plekken waar je zowel in de zon als in de schaduw kan genieten van het zonnetje. Je tuin maak je af door middel van accessoires, zoals mooie planten. Op deze manier kun je de hele zomer zowel in de middag als in de avond genieten van jouw tuin.

Leave a Comment