Zoekt u deze zomer iets meer dan alleen de zon tijdens uw vakantie? De reisexperts van Hotels.com™ hebben een kleine gids voor de culturele hotspots van het zonnige Europa samengesteld. Geniet van de historie en de cultuur van de mooiste bestemmingen terwijl u tegelijkertijd een bruin kleurtje krijgt en ontspant. Zij stuurden er een persbericht over rond dat wij wel even met u willen delen.>>

Zoekt u deze zomer iets meer dan alleen de zon tijdens uw vakantie? De reisexperts van Hotels.com™ hebben een kleine gids voor de culturele hotspots van het zonnige Europa samengesteld. Geniet van de historie en de cultuur van de mooiste bestemmingen terwijl u tegelijkertijd een bruin kleurtje krijgt en ontspant. Zij stuurden er een persbericht over rond dat wij wel even met u willen delen.

Valletta Skyline in the Evening, Malta; Shutterstock ID 125319017

Valetta, Malta
Met gegarandeerde zon en aangename temperaturen in de zomermaanden is Malta de ideale bestemming voor een weekje naar de zon met een extraatje. De hoofdstad Valetta is namelijk UNESCO Werelderfgoed en de 16de-eeuwse stadsmuur beschermt de indrukwekkende St John’s kathedraal, veel barokke kunst en oude architectuur. Na een lange dag Malta ontdekken, kun je verse vis- en schaaldieren eten op één van de terrassen van restaurants. ’s Avonds kun je naar de Baraka tuin voor een adembenemend uitzicht op de honingkleurige, stenen stad boven de kliffen en de karakteristieke grote haven.

Colosseum during spring time, Rome, Italy; Shutterstock ID 196096889

Rome, Italië
De geschiedenis komt tot leven in Rome, een stad waar het onmogelijk is om rond te lopen zonder iets bijzonders te zien. Een bezoekje aan Rome is niet compleet zonder dat je de Palatijnse heuvel en het Colosseum gezien hebt. De beste manier om de stad te ontdekken is te voet en door het Mediterrane klimaat geniet je uren van de zon terwijl je door de stad slentert. Met zoveel te doen en te zien in de Eeuwige Stad, zou je bijna vergeten dat de Italiaanse hoofdstad niet alleen draait om de bekende trekpleisters. Lekker eten is ontzettend belangrijk in de Romeinse cultuur, dus zorg dat je de authentieke Italiaanse keuken niet mist. Als het aankomt op cultuur onder de zon, is er geen plek zoals Rome.

Park Guell in Barcelona, Spain.; Shutterstock ID 101032684

Barcelona, Spanje
Barcelona huisvest een ontzagwekkende hoeveelheid kunst en architectuur, wat het moeilijk maakt om niet betoverd te worden door deze gave metropool. Prikkel je zintuigen bij La Boqueria, één van Europa’s meest geliefde foodmarkets. Struin langs de stalletjes en geniet van de sprekende kleuren en aroma’s terwijl je lokale delicatessen proeft. Een bezoek aan Barcelona is niet compleet zonder de spectaculaire architectuur van La Sagrada Família te hebben gezien. Voor wat rust en ontspanning kun je naar de stranden ten oosten van Barcelona. Hier vind je een boulevard met palmbomen en bars met zeezicht, waar je de warme zonnestralen op je huid kunt voelen terwijl je geniet van een drankje aan de Mediterrane zee.

DJC44M Luxury resort of French Riviera, main street of Nice city in France with beach, shops and palms on sunny summer day

Nice, Frankrijk
Aan de glamoureuze Cote D’Azur staat Nice bekend om haar belle époque architectuur, pittoreske straten en de lange promenade aan het strand. De eerste bezienswaardigheid is waarschijnlijk Le Cours Saleya, het plein van de oude stad, waar zowel overdag als ’s avonds van alles te zien en beleven is. Nice ademt verfijnde cultuur en hoe kun je dat beter ervaren dan tijdens een bezoek aan de Opéra de Nice? Het Operahuis, gebouwd in de 19de-eeuw, biedt het hele jaar door symfonieën, ballet en operaoptredens. Na de opera kun je een heerlijke avondwandeling maken en wat drinken bij de nabij gelegen bars, waar je geniet van de geuren, geluiden en taferelen van deze idyllische Franse stad.

Topdeals voor strandvakanties
U begrijpt het al, www.Hotels.com heeft op basis van het bovenstaande een aantal zonnige topdeals samengesteld. Klik hier voor de kortingspagina.

Leave a Comment