Het gebruik van zwart en wit bij het decoreren, kan een verbluffend en dramatisch decor creëren. Ontdek hoe je het beste kunt profiteren van de combinatie van deze twee eenvoudige kleuren om jouw decoratie-statement te maximaliseren.

Er is een regel bij het decoreren, die zegt dat ‘elke kamer wel een vleugje zwart kan gebruiken’. Je zou dit misschien vreemd kunnen vinden als je een kamer met pastelkleuren of juweeltinten hebt. Maar denk even na. Het gebruik van de kleur zwart voegt een middelpunt van kleur toe, dat een kamer grondt, verankert en een verfijnde uitstraling geeft.

Zwarte accessoires, verlichtingsarmaturen, versieringen, verf of een gewaagd zwart meubelstuk zal helpen om in het oog te springen en elk decoratieschema aan te scherpen. Het zal dienen als een omtrek, die specifieke gebieden of objecten in beeld brengt. Zwart is op zichzelf al opvallend.

Maar om het echt interessant te maken, combineer je zwart met wit.

Het gebruik van zwart en wit bij het decoreren geeft een frisse, schone, ongetwijfeld verfijnde en elegante uitstraling aan elke kamer.

Zwart en wit zijn voor elke decoratiestijl een perfecte kleurencombinatie. Moderne interieurs combineren vaak zwart en wit met strakke metalen. Deze kleurencombinatie wordt vaak voor een Franse landelijke decoratiestijl gebruikt.

Als je bang bent om alleen zwart en wit te gebruiken, voeg dan variatie toe door gebieden van geel, roze, camel, rood of paars voor een opvallende look te gebruiken. Door zwart en wit prominent te houden, blijft het elegante effect behouden.

zwart-wit-interieur

Hoe kun je zwart en wit in je huis gebruiken?

1. Een zwart-witte vloer is een goede plek om te beginnen met het decoreren van zwart en wit. De ultieme keuze is prachtig zwart marmer met hoge witte plinten. Probeer in plaats daarvan witte keramische tegels met een zwarte rand, vinyl tegels die in afwisselend zwarte en witte vierkanten zijn gelegd of een geverfde zwarte vloer met witte randsjablonen of een witte vloer met zwarte stencils.

2. Muren die grimmig wit of zacht wit zijn geverfd, dienen als een perfecte achtergrond voor ingelijste foto’s, prints en andere kunstwerken. Kies voor donker hout of geverfde zwarte lijsten. Selecteer grimmige zwart-witte matten voor je kunstwerken of voeg wat kleur toe met rode, gouden of zwarte matten.

3. Een kleine kamer is een geweldige plek om zwart en wit als hoofd kleurenschema te gebruiken. Een toilet of een kleine badkamer zien er elegant uit met een zwart marmeren blad, een witte wastafel en glanzende gouden accessoires en armaturen. Werk weelderige badstof handdoeken af met zwart lint of vlechtwerk voor een persoonlijke look zonder al te veel werk.

4. Fris wit beddengoed is perfect voor in de slaapkamer. Voeg een zwart-wit gestreepte bedrok, kussens en een comfortabele zwarte stoel toe. Voor seizoenswisselingen kun je verschillende kussens in verschillende kleuren bij de hand hebben. Roze, geel of zachtgroen werkten geweldig voor de zomer, terwijl rood, jagersgroen of zelfs glinsterend goud of zilver er geweldig uitzien in de winter.

5. Let bij het kopen van stoffen op kleurrijke prints of plaids met zwarte accenten. Voeg vervolgens meer zwart aan de kamer toe met lampen, zwarte salontafels, lijsten en matten, kussens, deuren en beslag.

6. In moderne huizen is op prachtige manieren zwart en wit verwerkt. Gebruik donkergrijze tapijten of vloerbedekking. Voel je niet verplicht om alle muren hetzelfde te schilderen. Kies levendige accentkleuren voor een centraal punt. Voeg kleurrijke kunstwerken, glanzende of matte metalen accenten en modern ontworpen stoffen toe.

7. Zelfs interieurs in cottage-stijl kunnen een zwart-wit kleurenschema gebruiken. Combineer zwart-witte toile de jouy stof met gingham-ruitjes op stoelhoezen, tafelkleden en kussens. Hang een verzameling zwartmetalen dienbladen aan de muur van een eetkamer, knip zwart-witte ruiten voor beeldmatten en gebruik zwart-witte tijkstrepen voor een bedrok.

8. Accentstukken van zwart ijzer zijn erg populair en ook gemakkelijk te vinden. Gebruik een zwart metalen tafelonderstel met een glazen blad en zwart ijzeren kandelaars en verlichtingsarmaturen in een eetkamer, evenals zwart ijzeren boekensteunen in de woonkamer of in een thuiskantoor.

9. Zoek naar zwart-wit porselein om een opvallende tafelsetting te creëren. Helemaal wit of helemaal zwart werkt ook goed. Kies gewoon wit porselein voor de grootste veelzijdigheid. Voeg tafellinnen en accessoires in zwart of een accentkleur toe.

10. Voeg drama en verfijning aan elke kamer in je huis toe. Gebruik zwart en wit alleen of met andere accentkleuren om een stijl te creëren, die klassiek en eenvoudig is.

Leave a Comment