Welke bruiloft heb je bijgewoond die je bijzonder is bijgebleven? Elk bruidspaar wil er zeker van zijn dat hun bruiloft speciaal, leuk en een unieke weerspiegeling van henzelf is. De meesten kunnen allemaal toegeven dat dit een groot moment is, en dat opvallen om alle juiste redenen, alle enorme moeite waard zou zijn. We snappen het helemaal!

Misschien is het eerste wat je moet doen “het is mijn dag” vergeten en veranderen in “het is mijn dag… om een geweldige tijd te hebben met mijn geweldige familie en vrienden, terwijl ik deze verbintenis vier”! Het lijkt zo eenvoudig, maar met zoveel keuzes die er tegenwoordig in de huwelijkswereld zijn, kan het overweldigend zijn. Uiteraard maakt een prachtige curvy bruidsjurk het natuurlijk ook specialer!

Hier zijn een paar manieren die je volgens ons zou moeten overwegen om je huwelijk leuker en gedenkwaardiger te maken naast het op zoek gaan naar geweldige trouwringen. Niet alleen voor jou en je enige ware liefde, maar voor alle mensen die je als je geëerde gasten kiest.

1. Overweeg een unieke locatie

bruiloft-balonnen-zwembad

Als je voor de ceremonie of de receptie een unieke trouw locatie zoekt, hebben we een paar mooie locaties uitgezocht. De frisse lucht in (wel op het weer letten!) – je zou je prachtige bruiloft eventueel hier kunnen houden:

  • Kunstgalerijen
  • Parken
  • Skilodges in het midden van de berg
  • Kleine pretparken (trouwfoto’s op een draaimolen!)

Hoe verder buiten de norm, hoe meer opwinding je soms kunt creëren. Deze soorten locaties zijn ingericht voor groepen en hebben vaak meer voorzieningen beschikbaar dan je aanvankelijk misschien overweegt, tegen mogelijk lagere kosten.

2. Verras je gasten bij de receptie

group of people dancing

Verrassing, je bent getrouwd! Wacht, dat is geen verrassing. Het is lief, het is spannend en het is de eerste stap in jullie nieuwe leven, maar echt verrassend is het niet. Weet je wat wel verrassend is?

  • Het geven van een salsa dansles aan gasten op je receptie.
  • Als gasten je receptieplaats verkennen en een geheime tent ontdekken die een themaborrel serveert.
  • Het kan zo eenvoudig zijn als het aanbieden van ouderwetse tuinspelletjes als croquet of badminton of zo ingewikkeld als het in kaart brengen van een speurtocht. Wat je ook kunt bedenken, het verrassingselement mag niet over het hoofd gezien worden.

3. Denk aan een creatief ‘gastenboek’

assorted photos on white shelf

Het traditionele gastenboek is goedbedoeld en gemakkelijk, maar wat dacht je van iets interessanters dat wat meer weerspiegelt wie jullie zijn? Hier zijn een paar mogelijkheden:

  • Maak een polaroid gastenboek. Nomineer gewoon een paar bijzonder sociale vrienden om portretten van de gasten te maken als ze aankomen, en plaats ze dan in een boek met de speciaal geschreven boodschap van elke gast erbij.
  • Laat gasten iets niet-traditioneels tekenen dat iets vertegenwoordigt waar jullie allebei van houden, zoals een gitaar als jullie van muziek houden, een wereldbol als jullie reizigers zijn of een paar oude ski’s als jullie van wintersport houden. Dit wordt een aandenken dat een stukje van jullie huis zal zijn om voor altijd van te genieten in de open lucht.
  • In plaats van alleen een naam te ondertekenen, moedig je de gasten aan een speciale boodschap toe te voegen.

4. Moedig het samenzijn voor de ceremonie aan

mannen-bruiloft

Door de chemie van je gasten op te bouwen krijgen ze het gevoel dat ze elkaar kennen, en tegen de tijd dat de ceremonie aanbreekt zullen er gedurende de avond geweldige gesprekken plaatsvinden. Activiteiten die toegankelijk, boeiend, avontuurlijk en zelfs kinderachtig zijn, kunnen bijzonder de moeite waard zijn.

Of je nu een cocktailuurtje voorafgaand aan de ceremonie hebt of niet, nodig de hele gastenlijst uit voor een gezellig samenzijn op je favoriete plaatselijke hangplek of eerste afspraakje. Als het organiseren van nog een feestje te veel extra werk is, delegeer dan een paar georganiseerde vrienden om je te helpen het voor elkaar te krijgen. Meestal zijn ze meer dan bereid om in te stappen en te helpen, vooral degenen die al eerder een bruiloft hebben georganiseerd!
Je zult blij zijn met alle gesprekken die je tijdens het cocktailuurtje kunt voeren. Tijdens de repetitie en ceremonie zal je waarschijnlijk niet de kans krijgen om op deze manier met elkaar in contact te komen.’

5. Bruiloft cadeautjes voor je gasten die ze ook echt gebruiken

cadeau-gouden-strik

Van Jordaanse amandelen tot goedkope zonnebrillen, huwelijkscadeaus zijn er in allerlei soorten, maar tenzij ze heel slim en/of betekenisvol zijn, worden ze meestal jammer genoeg vergeten en nooit meer gebruikt, wat echt een verspilling lijkt.

Wij vinden dat als je geld gaat uitgeven aan gastengeschenken, dat het iets is dat je dierbaren niet alleen regelmatig zullen gebruiken, maar dat hen ook helpt herinneren aan de prachtige gelegenheid waarop ze het ontvingen. Ze denken terug aan vriendschappen, liefde, feest en goede tijden die allen beleefd hebben, verpakt in één klein, betaalbaar geschenk. Eenvoudig, niet? Denk eens aan deze optie: volledig herbruikbaar, uniek nuttig en gemakkelijk hanteerbaar siliconen drinkgerei dat goed reist, drankjes geïsoleerd houdt, en het tempo op elk feest hoog houdt.

Bruiloften zijn er in alle soorten en maten. Dus of je nu kiest voor een traditionele bruiloft of een alternatief, er zijn veel manieren om je bruiloft uniek te maken. Voor een bijzondere bruiloft zijn exclusieve trouwringen een uitstekende keuze.

Leave a Comment