Tegenwoordig moet een badkamer meer zijn dan alleen praktisch. We vinden het steeds belangrijker dat een badkamer onderdeel uitmaakt van het interieur en voorzien is van luxe voorzieningen. Geldt dit ook voor jou? Lees dan snel verder en ontdek de vier beste tips voor het creëren van een luxe badkamer.

Tip 1: kies luxe badkamermeubels

wit-marmer-badkamer-modern

Badkamermeubels zijn een belangrijk onderdeel in iedere badkamer. Je kunt er al je spullen in kwijt en daarnaast dragen ze bij aan de sfeer en stijl van de ruimte. Wie op zoek is naar een luxe sfeer, kan kiezen voor een luxe badkamermeubel. Denk hierbij aan badmeubels gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals hout, natuursteen of marmer.

Er zijn verschillende soorten luxe badkamermeubels verkrijgbaar. Denk hierbij aan inbouwmeubels en zwevende badmeubels. Deze worden aan de muur bevestigd, waardoor de vloer helemaal vrij blijft. Dit ziet er niet alleen luxe uit, maar is ook nog eens ontzettend praktisch. Je kunt de vloer namelijk altijd goed schoonmaken. Bovendien blijft er voldoende loopruimte over.

Tip 2: investeer in een luxe handdoekradiator

De elektrische handdoekradiator is niet meer weg te denken uit de moderne badkamer. Het zorgt voor een aangename warmte in de badkamer. Daarnaast zorgt het ervoor dat je je handdoeken eenvoudig kunt drogen en dat je handdoeken lekker warm zijn wanneer je je gaat afdrogen, wat zorgt voor een gevoel van luxe.

Er zijn handdoekradiators verkrijgbaar in verschillende stijlen. Denk hierbij aan een designradiator met strakke lijnen of een radiator met klassieke uitstraling. Hierdoor is voor iedere badkamer wel een geschikte radiator te vinden.

Tip 3: ga voor luxe sanitair

badkamer-ramen

Zonder luxe sanitair is een luxe badkamer natuurlijk niet compleet. Kies voor een luxe vrijstaand bad voor een luxe uitstraling en combineer deze met een moderne inloopdouche voor het perfecte resultaat. Kies daarnaast voor een zwevend toilet. Dit is de ideale manier om je badkamer te moderniseren en te voorzien van extra luxe.

Maak de basisvoorzieningen vervolgens compleet met luxe extra’s, zoals massagejets in het bad en in de inloopdouche. Maak de inloopdouche vervolgens compleet met een ontspannende regendouche.

Tip 4: lichte aardetinten voor een luxe uitstraling

Lichte aardetinten passen perfect in een luxe badkamer. Hierbij valt te denken aan beige, taupe en ecru. Deze kleuren zijn tijdloos en elegant en geven de ruimte een warme en uitnodigende uitstraling.

Wist je dat lichte aardetinten zorgen voor een ruimtelijk effect? Ze zorgen er namelijk voor dat de badkamer ruimer lijkt. Ideaal wanneer je een kleine badkamer hebt en toch graag een luxe uitstraling wilt!

Leave a Comment