De badkamer is een erg belangrijke ruimte in onze woning waar we elke dag tijd doorbrengen. Ondanks dat we aanzienlijk veel tijd doorbrengen in onze badkamer, is dit toch een ruimte die we achterwege laten wanneer het gaat om de inrichting van ons huis. In dit artikel zullen we je tips geven over hoe jij je badkamer kunt omtoveren, van de wc bril tot het douchegordijn en van de tandenborstelbeker tot het tegelwerk!

Maak een plan

vrouwen-hand-pen-schrijven

Voordat je begint met het transformeren van de badkamer is het belangrijk om een plan op te stellen. Welke stijl wil je toepassen en welke kleuren ga je gebruiken? Zijn er elementen die je wil toevoegen of vervangen en hoeveel mag alles maximaal kosten? Bepaal hoeveel tijd en geld je wil investeren in dit project. Koop je alles nieuw of wil je geld besparen? In het laatste geval hebben we een goede tip: bezoek eens een badkamer outlet!

Begin met de centrale elementen

badkamer-modern-hout-grijs

Het toilet, de douche en het bad zijn vaak de centrale elementen in onze badkamers. Overweeg om deze te vervangen of te renoveren. Op deze manier creëer je gemakkelijk een frisse en nieuwe uitstraling. Bij een lager budget kun je kiezen voor het vervangen van de toiletbril in plaats van de gehele wc. Ook kun je een mooi douchegordijn aanschaffen. Ligt jouw budget hoger? Doe dan wat onderzoek naar stijlvolle douchecabines en regendouches.

Het tegelwerk

zwarte-tegels-badkamer

De tegels aan de muur hebben een enorme impact op de uitstraling van jouw badkamer. Bij een hoog budget kun je kiezen om de tegels te vervangen voor tegels in een nieuwe kleur of met een bijzondere textuur. Ligt je budget lager? Kies dan voor het schoonmaken van je bestaande tegels. Hoe schoner de tegels zijn, hoe schoner je badkamer eruitziet. Ook kun je kiezen voor tegelstickers Hiermee lijken je oude tegels net nieuw.

Accessoires

Het toevoegen van accessoires maakt de make-over van je badkamer compleet. Je kunt kiezen voor planten, nieuwe handdoeken, badmatten, zeeppompjes of tandenborstelbekers. Een accessoire dat vaak vergeten wordt is de spiegel. Deze zou je gemakkelijk kunnen vervangen voor een model die goed past bij jouw interieurstijl.

Het transformeren van je badkamer is een leuk project om op te pakken. Met de juiste planning en budgetplan kun je je badkamer omtoveren tot de badkamer van je dromen waar je elke dag met veel plezier tijd doorbrengt. Ga ervoor!

Leave a Comment