Je huis is als een visitekaartje van jezelf. Als je mensen over de vloer krijgt, wil je dan ook een goede eerste indruk nalaten. Naast de inkomhal is de woonkamer dé plek bij uitstek om in stijl je gasten te ontvangen. Heeft jouw woonkamer niet meer de uitstraling die je voor ogen hebt, neem die dan onder handen en ga voor een upgrade.

#Aankleding

Begin allereerst met een plan van aanpak. Wat wil je behouden en wat wil je veranderen? Is het al lang geleden dat de muren werden aangepakt, dan is het misschien tijd om met een likje verf aan de slag te gaan. Geen liefhebber om zelf dagen aan een stuk je huis te verven? Door een binnenschilder, behanger en/of een interieurspecialist onder de arm te nemen, verricht je al wonderen die de basis vormen voor een verdere vernieuwing van je interieur.

Niets mooier dan een pas behangen of geverfde woonkamer. De aanblik van een ruimte wordt dan ook bepaald door de kleur en structuur van de muren. Verkies je een lichte kleur of ga je voor een intensere tint? Of ben je eerder in de ban van sobere of net uitbundige patronen qua behang? Denk goed na over de verschillende keuzes, want ze hebben een grote impact op het eindresultaat. Laat je professioneel bijstaan zodat je gegarandeerd bent van een piekfijn resultaat. Aarzel dus niet langer en geef de muren van jouw woonkamer een make-over, want wat kost een schilder per uur?

#Hippe meubels

Eens je de muren onder handen hebt gepakt, kun je opteren voor een nieuwe vibe door de zitbank te vernieuwen. Ook een nieuwe eettafel en velvet stoelen geven je interieur een boost. Bovendien kun je zo aansluiten bij de nieuwste interieurtrends. Wanneer je meubels echter nog kwalitatief en hedendaags zijn, is het uiteraard al te gek om ze te vervangen. Ga in dat geval voor accessoires die bij elkaar passen en je interieur een nieuwe uitstraling geven. Denk hierbij aan kussens, kaarsen, vazen, … Vergeet ook niet te experimenteren met de positie van je meubels in het geheel. Door eens een kast van plaats te veranderen, zorg je al voor een frisse wind door je interieur.

#Professionele hulp

Misschien bouw je liefst verder op enkele elementen in je interieur die je wil behouden maar vraag je je af hoe je dit verder moet aanpakken? Ga dan voor zekerheid en doe een beroep op een interieurarchitect. Op basis van jouw voorkeuren en moodboard, stellen deze professionals plannen op om jouw droomwoonkamer waar te maken. Ze kunnen zelfs de opvolging van de werken op zich nemen zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het resultaat. Geen kopzorgen maar genieten maar van die hedendaagse woonkamer die helemaal past binnen jouw stijl.

Leave a Comment