Het grote publiek leerde Giorgia Soleri kennen als de vriendin van Damiano David, de frontman van de band Maneskin. Maneskin won het Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam met het hardrock nummer Zitti e bueni, waarmee ze eerder dat jaar eerste werden bij het San Remo Festival in hun thuisland. Bij de vakjury eindigde Maneskin als vierde, maar de band viel bij het televotende publiek een stuk beter in de smaak, waardoor Italië alsnog met de winst aan de haal ging.

Wie is Giorgia Soleri

Zoals veel jonge bekende personen vandaag de dag werd Giorgia Soleri bekend omdat ze zich nadrukkelijk profileert op sociale media. Giorgia werd in 1996 geboren in Milaan en woont tegenwoordig in Rome. Giorgia Soleri kennen we vooral als influencer en schrijfster. Vooral onderwerpen die te maken hebben met feminisme, een gedachtegoed dat zij van harte ondersteunt.

Miss Nobody

Giorgia werd niet alleen bekend als influencer maar ook als schrijfster. Ze publiceerde de gedichtenbundel “Miss Nobody” die zeer goed werd ontvangen. Haar honderdduizenden volgers op haar sociale media platforms waren aangenaam verrast over de ontroerende gedichten die Giorgia had geschreven. Ze poseerde online trots met een exemplaar van haar boek.

De jeugd van Giorgia Soleri

Over de jeugd van Giorgia Soleri is niet veel bekend. Behalve dat ze in Milaan werd geboren is er over het gezin waar ze uit komt niets bekend. Het is dus ook nooit naar buiten gekomen of ze broers of zussen heeft. Wel weten we dat ze een innige band heeft met haar ouders. Vooral haar moeder komt regelmatig voorbij in de berichten die ze online post.

Moeder ernstig ziek

De moeder van Giorgia Soleri is al meerdere keren door kanker getroffen. De eerste keer was Giorgia pas 16 jaar oud. Haar moeder kreeg toen een levensverwachting van slechts 6 maanden, maar knokte zich naar herstel. Het is mede daarom dat haar dochter zo’n enorme bewondering voor haar heeft. Zeker omdat de ziekte daarna nog twee keer terugkwam en moeder Soleri opnieuw wist te overleven.

Gezondheidsproblemen voor Giorgia

Giorgia Soleri heeft er nooit een geheim van gemaakt dat zij kampt met gynaecologische problemen. Ook heeft zij last van endometriose en vulvodynie. Beide aandoeningen zorgen voor pijn in het bekken en ook pijn bij seksueel contact. Giorgia is hier altijd heel open over geweest om deze aandoeningen, waar veel vrouwen mee kampen, bespreekbaar te maken. Zij wist zelfs bij de landelijke overheid aandacht te krijgen voor vulvodynie. Zij vroeg aan het parlement om meer geld beschikbaar te stellen voor onderzoek en behandeling.

Het liefdesleven van Giorgia Soleri

Giorgia Soleri ex

Toen de groep Maneskin het Songfestival won in 2021 werd ook bekend dat zanger Damiano David een knappe donkerharige vriendin had: Giorgia Soleri. Het stel kende elkaar toen al 8 jaar, maar er was nooit aanleiding geweest om hun relatie publiekelijk bekend te maken. Dat veranderde toen Maneskin na de Songfestival winst ineens internationaal bekend werd. Iedereen wilde alles weten over de bandleden en dus ook wie de vriendin van de zanger was. In de zomer van 2022 bracht het stel nog een gezamenlijke vakantie door. In juni 2023 lekten videobeelden uit waarop was te zien dat Damiano een andere vrouw kuste. Het ging om het model Martina Taglianti. Kort daarna plaatste Damiano David op zijn Instagram een officieel statement waarin hij aankondigde dat hij en Giorgia al een tijdje uit elkaar waren en dat hij het zeer ongelukkig vond dat dit nu op deze manier wereldkundig gemaakt moest worden.

Betrokkenheid bij de LHBTQ+ gemeenschap

Sinds Giorgia Soleri bekend werd omdat ze de vriendin van Damiano David was, werd haar ook vaak gevraagd naar haar seksuele voorkeur. In een interview gaf zij onomwonden aan da zij biseksueel is. Door hier als bekend persoon open over te zijn hoopt Giorgia ook voor de LHBTQ+ gemeenschap iets te kunnen betekenen.

Liefde voor katten

Giorgia maakt er geen geheim van dat ze van katten houdt. Eén van haar katten, Legolas, werd een online beroemdheid omdat haar ex Damiano ooit met het dier poseerde terwijl hij bijna naakt was. Haar andere kat heet Bidet. Deze naam kreeg het dier volgens Giorgia omdat hij het ooit presteerde om klem te zitten aan de achterkant van een bidet. De brandweer moest eraan te pas komen om Bidet te bevrijden.

Sexy foto’s van Giorgia Soleri

Giorgia Soleri is bepaald goed bedeeld door Moeder Natuur als het om haar looks gaat. Ze poseert regelmatig voor spraakmakende foto’s. Die willen we onze lezers natuurlijk niet onthouden. Kijk je ogen uit met de beste foto’s van deze Italiaanse schoonheid.

Leave a Comment