Als er twee dingen zijn die belangrijk zijn in huis dan is het wel veiligheid en stijl. En het is zelden zo dat deze twee hand in hand gaan, maar gelukkig zijn er vandaag de dag genoeg opties om je huis te beschermen in stijl. Cilinderslot bij Deur-Cilindersloten zijn hier een perfect voorbeeld van. Een cilinderslot houdt alle onbevoegden buiten de deur en geeft je huis net dat beetje extra stijl. Hoe? Dat lees je hier!

Veiligheid is prioriteit

Het belangrijkste aspect van een cilinderslot is natuurlijk de veiligheid. Je kiest voor een cilinderslot omdat deze sloten zo effectief beschermen tegen indringers. Cilindersloten zijn verkrijgbaar in verschillende beschermingsniveaus. Je hebt dus zelf de vrijheid om te kiezen wat je belangrijk vindt en hoe veilig je het slot wil hebben. Je kiest een slot op basis van de binnen- en buitenmaat en het soort slot. Vervolgens zijn er ook nog sloten met bepaalde certificeringen voor extra veiligheid.

Het oog wil ook wat

houten-deur

Naast de beveiliging kun je het slot ook kiezen op basis van de stijl. Ga je voor een klassiek slot of wil je liever een moderne look? Je kijkt hierbij natuurlijk ook naar de stijl van je voordeur. Als je een klassieke voordeur hebt, dan kies je natuurlijk ook voor een klassiek slot. Maar bij een moderne voordeur past een modern slot natuurlijk net iets beter. Gelukkig heb je genoeg keuze, dus er zit sowieso een slot tussen dat jij mooi vindt. Dat weten we zeker!

Het materiaal van het cilinderslot

Als je op zoek gaat naar een nieuw cilinderslot dan moet je ook een oogje houden op het materiaal van het slot. De materialen zijn belangrijk voor de duurzaamheid van het slot, maar geven de uitstraling ook net dat beetje extra. Roestvrijstaal, messing en nikkel zijn populaire keuzes voor cilindersloten.

SKG-gecertificeerde cilindersloten

Cilindersloten worden gecontroleerd op veiligheid. Cilindersloten met een SKG certificaat hebben een sleutel die niet nagemaakt kan worden zonder het certificaat te laten zien. Dit geeft een gerust gevoel omdat niemand de sleutel zomaar kan namaken. Je kunt de sleutel dus makkelijk uitlenen aan vrienden en familie, omdat niemand er verder iets mee kan. Dat is wel zo fijn, soms moet je toch even de sleutel naar de buren brengen en dan zorgt een cilinderslot met SKG certificaat dat je je nergens druk over hoeft te maken.

Leave a Comment