Vergeet bij het kiezen van badlinnen de badmat niet. Voorkom spatten en druppels op de badkamervloer en creëer een verzorgde look met de ideale badmat. Bekijk deze badmat tips voor het kiezen van het juiste materiaal, grootte, kleur en eigenschappen.

Verschil tussen een badmat en een badvloerkleed

In de basis is een badvloerkleed meer decoratief, terwijl een badmat meer functioneel is. Beide opties brengen kleur en textuur in de badkamer en helpen tegelijkertijd je vloer droog te houden. Hoewel er verschillen zijn tussen badmatten en badvloerkleden, kunnen de termen voor het grootste deel door elkaar worden gebruikt – alle adviezen die hier worden gegeven zijn van toepassing op zowel badmatten als badvloerkleden.

Badmatten versus badvloerkleed

blauwe badmat-min

Als je op zoek bent naar de meest absorberende optie, dan is een badmat waarschijnlijk de juiste keuze omdat ze ontworpen zijn om gemorste vloeistof op te nemen. Een badvloerkleed is een decoratieve optie die ook zacht en absorberend is, maar vaak minder absorberend dan een badmat. Beide opties zijn ontworpen met sneldrogende materialen om schimmelvorming te voorkomen.

Beste badmat materialen

De meest absorberende badmatten zijn gemaakt van puur katoen, omdat het een natuurlijk, sneldrogend materiaal is dat gemakkelijk overtollig vocht opneemt. Sommige soorten katoen, zoals Micro Cotton, zijn ontworpen om nog beter te absorberen en voelen zachter aan.

Sommige katoenen badmatten en vloerkleden hebben een antisliplaag, maar veel hebben dat niet. Het gebruik van een onderlegger onder je badmat, vooral op gladde of natte plekken, kan extra grip bieden en helpen om uitglijden te voorkomen.

Welk formaat badmat heb ik nodig?

Een badmat van ongeveer 50 bij 75 centimeter wordt beschouwd als de standaardmaat en is ontworpen om voor een bad of douche te passen. We hebben verschillende maten badvloerkleden, de meeste tussen 45 tot 60 centimeter breed en 60 tot 100 centimeter lang, in rechthoekige, vierkante en langwerpige vormen.

Kies een vloerkleed dat bij je ruimte past: Kies voor een kleiner vloerkleed voor een badkamer met weinig ruimte, of kies meerdere matten of één groter vloerkleed voor een grotere ruimte. Over het algemeen is een standaard badmat ontworpen om naast een standaard badkuip te passen, een badmat die kleiner is dan 20 centimeter kan goed passen in een douchecabine of voor de wastafel en een extra lang loper badkleed is lang genoeg om een dubbele wastafel te overspannen.

Kan je meerdere badmatten in een badkamer gebruiken?

oranje badmat-min

Veel mensen gebruiken één badkmat buiten de douche of het bad en een ander optioneel badmat voor de wastafel. Je kunt er meer toevoegen als je dat wilt en als de ruimte het toelaat, zoals een contour vloerkleed naast het toilet. We raden aan om van elke stijl die je gebruikt er twee bij de hand te houden per badkamer: Eén in de linnenkast en één op de vloer.

Moeten mijn badmat en handdoeken bij elkaar passen?

Net als de rest van je badlinnen hoeft je badmat niet perfect bij elkaar te passen. Bekijk in plaats daarvan de kleuren en patronen van je handdoeken, douchegordijn, muurkleur en andere badkameraccenten en kies een tint die bij elkaar past. Voor een uniforme look kun je je badmat afstemmen op je effen handdoeken of een badkamerkleed kiezen in de meest prominente kleur van je handdoeken met patroon of je douchegordijn met print.

Kies tinten die de sfeer bepalen: Wintertalingen en groentinten brengen rust; sinaasappels en gelen geven energie; paars en blauw geven een vorstelijk gevoel. Om de elegantie van een ontspannende spa na te bootsen, kun je geheel wit badlinnen overwegen. Ton-sur-ton badmatten met dobby strepen, textuurweefsels en gebeeldhouwde randen voegen ook een beetje flair toe aan je ruimte.

Badmatten voegen kleur en textuur toe en nemen overtollig water op om je vloer droog te houden en uitglijden te voorkomen. Om de beste voor jouw ruimte te vinden, kies je voor natuurlijke, absorberende en sneldrogende materialen, kies je kleuren en patronen die bij je badkamerinrichting passen en kies je een formaat dat bij die ruimte past.

Leave a Comment