Rolf Sanchez is de zoon van een Nederlandse vader en Dominicaanse moeder. Zijn Spaanse roots zijn dan ook duidelijk aanwezig. Al jong wist hij dat hij zanger wilde worden en die droom kwam uit toen hij als 20-jarige meedeed aan het tv-programma X-Factor. Hoewel hij als derde eindigde, kreeg hij toch een platencontract. Hij vertrok naar het geboorteland van zijn moeder om zich daar op Spaanstalige muziek te concentreren. Zijn nummer ‘Por Si No Te Vuelvo a Ver’ bereikte de nummer 1 positie in de Tropical Songs hitlijst van Bilboard.

Succes in Nederland

Ook in Nederland kwam er succes voor Rolf Sanchez. Hij nam deel aan het goed bekeken tv programma Beste Zangers. Zijn duet met zangeres Emma Heesters, Pa Olvidarte, werd een groot succes. Zijn single Más Más Más, dat hij in 2020 uitbracht, leverde Sanchez zijn eerste nummer 1 hit in Nederland op. Tijdens de coronaperiode sloot Rolf Sanchez zich aan bij de gelegenheidsformatie The Streamers. Deze groep gaf een aantal online concerten maar treedt sinds dat weer kan ook op voor live publiek. Daarnaast was Rolf Sanchez gastartiest bij concerten van De Toppers.

Relatie met Sophia Mason

Sinds 2019 had Rolf Sanchez een relatie met danseres en zangeres Sophia Mason. Het stel kocht in 2022 samen hun droomhuis in Nederhorst den Berg met een woonoppervlak van 225 vierkante meter. Het totale perceel is 255 m2 groot. De villa heeft drie woonlagen met een zeer royale woonkamer en telt 5 slaapkamers en 2 badkamers. Het huis heeft uitzicht op de rivier de Vecht. Uiteraard beschikt de villa over een ruime keuken met kookeiland en alle mogelijke luxe inbouwapparatuur.

1,4 miljoen euro

De woning had een vraagprijs van 1.553.000 euro. Rolf Sanchez kocht het huis voor 1,4 miljoen euro en heeft dus nog iets van de prijs af kunnen krijgen. Op het huis rust een hypotheek van 1,85 miljoen euro. Bij de villa hoort een royale tuin met meerdere terrassen. Ook is er een ruime inpandige garage.

Binnenkijken bij Rolf Sanchez

De website Bekende Buren maakte als één van de eersten melding dat Rolf Sanchez en zijn vriendin een villa hadden gekocht. Het vooraanzicht geeft meteen de statige allure van de villa aan met de twee erkers op de derde verdieping. De woning is voorzien van onderhoudsarme stalen kozijnen en deuren. Rolf en Sophia zullen dan ook niet veel hebben hoeven klussen toen ze de sleutel kregen. De villa stamt uit 2019 en is dus nog erg nieuw. Ondanks de nostalgische bouwstijl is het huis dan ook zeer comfortabel en van alle gemakken voorzien.

Rolf en Sophia uit elkaar

Lang hebben Rolf Sanchez en zijn vriendin Sophia Mason niet samen genoten van hun nieuwe plek. Enkele maanden na de aankoop, in mei 2023 bracht juice koningin Yvonne Coldeweijer het nieuws naar buiten dat de zanger en zijn vriendin uit elkaar waren. Korte tijd later bevestigden zij dit via Instagram. Rolf en Sophia zijn volgens hun statement ‘liefdevol’ uit elkaar gegaan en vragen iedereen om hun privacy te respecteren zodat zij beiden hun leven na de breuk weer op de rit kunnen krijgen. Of Rolf nu alleen in de riante villa in Nederhorst den Berg woont en waar Sophia nu woont is niet bekend.

Docu over Rolf Sanchez

Gedurende de zomermaanden nam Rolf Sanchez rust om de breuk met Sophia te verwerken. In augustus 2023 kondigde hij aan dat er een documentaire over zijn leven is gemaakt. Hiervoor is gefilmd in Nederland en de Dominicaanse Republiek. Ook zijn er opnamen gemaakt in Miami waar de zanger in 2022 een maand verbleef om muziek te schrijven. De documentaire genaamd Mi Historia telt 4 afleveringen en is te zien bij betaalzender Prime Video.

Leave a Comment